САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир и

...
САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир и
Коментари Харесай

Валентин Вацев: САЩ не разрешават на Украйна да мисли за мир

" Съединени американски щати не позволяват на Украйна да мисли за мир и това ще продължи до края на лятото или началото на есента. Какво да се прави, когато Русия не може да загуби на бойното поле, а Украйна не може да завоюва на бойното поле? Това е градивен политологическо-фундаментален проблем. Какво би трябвало да прави българското общество освен това състояние? Трябва да има отговорно управление, което да не живее в пропагандния фиктивен свят, а в света на здравите физически обстоятелства. Централният проблем на българското общество е по какъв начин се отнасяме към войната и какво чакаме от нейния край ".

Това съобщи за БНР геополитическият анализатор Валентин Вацев и добави, че " Украйна се готви за велико пролетно нахлуване ".

" В листата от вероятни продължители на съветската политика на президентско ниво Евгений Пригожин не взе участие. Но тези въпроси през днешния ден не са настоящи, ще бъдат настоящи следващата година, когато войната е приключила по някакъв метод. И двете страни - Русия и Съединени американски щати, имат потребност от тази година, с цел да приключат войната, защото следващата година имат значими задания. Вашингтон ще би трябвало да стартира да взема решение тайванския въпрос ", добави още геополитическият анализатор.

Според Вацев войната в Украйна бележи упадъка на хегемонията на Съединени американски щати:

" В момента те търсят метод да могат да излязат от обстановката на дехегемонизация по допустимо най-почтения и порядъчен метод. Тази война е уязвимост за тях, не мощ. Еднополярният свят е притежание на историята. Докато се образува нов многополярен свят, светът ще страда от няколко военни рецесии с пагубни резултати... Навлязохме в интервал на военни конфликти, които бележат прехода от еднополярен към многополярен свят ".

Геополитическият анализатор счита, че войната в Украйна е последната огромна война на Съединени американски щати, която не е международно известна:

" Войната би трябвало да приключи с някакви договаряния през есента. Америка няма време за губене, тъй като би трябвало да се насочва към Китай, прехвърляйки отговорностите си към Англия. Ролята на Англия във войната в Украйна ще се усилва. Русия също няма време за губене. Предстои основаване на съюзна страна, в която ще влизат днешна Русия, Белорусия и това, което ще се получи като Украйна вследствие на съветските дейности на украинска територия. Това ще бъде съюзна страна с трима президенти, за които занапред се вършат залози ".

Валентин Вацев уточни две събития, които са в положение да трансформират мнението на НАТО по отношение на присъединяване в спора:

" Развитие на събитията в Приднестровието - дребна територия, която е забавна, тъй като там има остарели хранилища с не по-малко от 20 000 тона муниции. От това благосъстояние има мощна потребност. Това е тленен фитил на бомба. Другата опция е влизане на Полша в теорията на Западна Украйна. Това се желае от ръководещата политическа класа в Полша. Има вид Кремъл да се отнесе умерено към полско завладяване на Западна Украйна ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР