САЩ не доставят на Украйна снаряди с обеднен уран, но

...
САЩ не доставят на Украйна снаряди с обеднен уран, но
Коментари Харесай

Кърби: Ако Русия се бои за танковете си заради снарядите с обеднен уран, може да ги изтегли

САЩ не доставят на Украйна снаряди с обеднен уран, само че дефинират като лъжливи сравненията с нуклеарно оръжие, тиражирани от съветската страна. Това съобщи на брифинг координаторът по стратегическите връзки на Совета по национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от Гордон.

Припомняме, по-рано Англия изрази подготвеност да достави на Украйна противотанкови снаряди с обеднен уран, след което Кремъл насочи обвинявания, че това значи включване на „ нуклеарен съставен елемент “ в бойните дейности.

Джон Кърби означи, че Съединени американски щати нормално не разясняват характерностите на боеприпасите, доставяни на Украйна за отбраната ѝ против съветската експанзия, в пакетите с военна помощ от Съединени американски щати няма снаряди с обеднен уран.

Кърби разяснява заканите на Русия, че може да използва нуклеарно оръжие „ в отговор " на такива доставки – той акцентира, че при многочислени медицински проучвания на муниции с обеднен уран е доказано, че те не съставляват радиоактивна опасност.

Координаторът по стратегическите връзки на Белия дом добави, че това е стандартен вид муниции, който се употребява поради бронебойните му качества.

Той предложи на Русия вид, при който използването на такива снаряди в Украйна ще бъде избегната:

„ Ако Русия е надълбоко обезпокоена за благополучието на своите танкове и своите танкисти, най-безопасно за тях е да изоставен Украйна “, заключи Кърби.

На 20 март Англия разгласи, че дружно с танковете Challenger 2 ще съобщи на Украйна бронебойни снаряди с обеднен уран, които са доста ефикасни за поразяването на танкове и бронирани машини.

На 21 март президентът на Русия Владимир Путин заплаши, че Руската федерация " ще бъде принудена да реагира ", в случай че Англия достави на Украйна такива снаряди.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР