САЩ нанесоха удари в Ирак срещу три съоръжения, използвани от

...
САЩ нанесоха удари в Ирак срещу три съоръжения, използвани от
Коментари Харесай

САЩ нанесе удари по проирански милиции в Ирак

Съединени американски щати нанесоха удари в Ирак против три уреди, употребявани от подкрепяните от Иран милиции. Това съобщи БиБиСи.

Министърът на защитата Лойд Остин уточни, че ударите са били ориентирани към групата Катаиб Хизбула и други групировки, свързани с Иран. По думите му ударите са в отговор на офанзивите против Съединени американски щати и съдружните й съдружници в Ирак и Сирия.

Редица американски военни бяха ранени при ракетна офанзива против въздушна база в Западен Ирак предходната седмица. Централното командване на американската войска заяви по това време, че подкрепяна от Иран милиция е атакувала военновъздушната база Ал Асад. Група, наричаща себе си Ислямска опозиция в Ирак, пое отговорност за нападението.

Лойд Остин похвали професионализма на американския боен личен състав при планирането и провеждането на последните удари в Ирак като част от напъните за по-нататъшно разрушение на Ислямска страна. Той е безапелационен, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън няма да се поколебае да предприеме нужните дейности, с цел да отбрани американските ползи.

Ние не се стремим да ескалираме спора в района. Ние сме изцяло подготвени да предприемем по-нататъшни ограничения, с цел да защитим нашите хора и нашите уреди. Ние призоваваме тези групи и техните ирански спонсори неотложно да прекратят тези офанзиви, разясни той.
 Съединени американски щати удариха проиранските милиции в Ирак
Съединени американски щати удариха проиранските милиции в Ирак

В отговор на набези против американските войски в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР