САЩ наложиха санкции срещу четири фирми и едно физическо лице,

...
САЩ наложиха санкции срещу четири фирми и едно физическо лице,
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на фирми за злато, свързани с "Вагнер"

Съединени американски щати постановиха наказания против четири компании и едно физическо лице, свързани с частната военна компания " Вагнер ", съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи към американското министерство на финансите, са ориентирани към юридически лица в Централноафриканската република, Обединените арабски емирства и Русия, които са свързани с група " Вагнер " и нейния създател Евгений Пригожин.

Отпадат краткотрайните изключения за Германия и Полша за доставки на недопечен нефт от Русия

Санкциите нямат директна връзка с протеста от предходната седмица. Вашингтон неведнъж е налагал наказания против Пригожин и ЧВК " Вагнер ", в това число за опити за интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година

Санкции засягат две минни компании, основани в Централноафриканската република и свързани с Пригожин, а също и в Русия и Дубай. Те правят продажби на злато.

Обект на наказания е и съветският изпълнителен шеф на " Вагнер груп " Андрей Иванов.

Финансовото министерство на Съединени американски щати твърди, че Иванов е работил с малийски държавни чиновници по покупко-продажби с оръжие, минни планове и други действия на група " Вагнер " в Мали.

Те ще спрат доставки на артикули на стойност 11 милиарда евро

Министерството счита, че глобените компании са взели участие в противозаконни покупко-продажби със злато, с цел да финансират " Вагнер " и да могат да поддържат и уголемяват въоръжените ѝ сили в Украйна и Африка.

През юни страните от Г-7 се споразумяха да забранят вноса на съветско злато, пробвайки се да попречат на Русия да разменя златото за по-ликвидна задгранична валута, която не е обект на актуалните наказания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР