САЩ изпробват защитата на сателитите си от заплахи от Русия

...
САЩ изпробват защитата на сателитите си от заплахи от Русия
Коментари Харесай

САЩ тестват система за защита на сателитите си от Русия и Китай

САЩ тестват отбраната на спътниците си от закани от Русия и Китай - единствено седмици откакто Русия смъкна собствен остарял информационен спътник, заяви Ройтерс.

Компютърно подпомаганите симулации включват евентуално събаряне на американски спътници за следене на ракети, разстройства в работата на спътниците и други " резултати " на електронната война, които са вероятни тактики при галактическата война. Не са употребявани действителни спътници.

При посещаване в галактическата военна база " Шрийвър " в Колорадо заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс следи симулирано галактическо обучение " Космическо знаме ", проведено от американските въоръжени сили. То беше третото, в което вземат участие сътрудници като Англия, Канада и Австралия.

Хикс посети базата на път за Хавайските острови.

Тази седмица ръководителите на министерството на защитата на Съединени американски щати обикалят американските военни бази, в миг, когато администрацията на президента Джо Байдън приготвя проектобюджета за 2023 година Пентагонът се надява парите за защита да бъдат употребявани по този начин, че американските въоръжени сили да могат да възпрат Китай и Русия.

След като Русия организира сполучливо тестване на противоспътникова ракета предишния месец, американски чиновници считат, че е все по-наложително Съединените щати да изградят отбрана на сателитната си мрежа против офанзиви.

Сателитите са жизненоважни за военните връзки , световната система за позициониране и системите за синхронизация, нужни при положение на война.
Десетдневното галактическо военно обучение има за цел да тества най-съвременните благоприятни условия на Съединени американски щати в космоса. Една група влезе в ролята на нападателна страна с галактически благоприятни условия като Русия или Китай.

Русия не е първата страна, провела антиспътникови тествания в космоса. Съединени американски щати организират първите през 1959 г, когато спътниците към момента са били нова и рядко срещана технология.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР