„САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби,

...
„САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки, мерки със зъби,
Коментари Харесай

Жесток удар на Херо Мустафа! Управляващите в шок!

„ Съединени американски щати имат желание да подхващат по-твърди ограничения, ограничения със зъби, в битката с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Има съответна наредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на Съединени американски щати да назове длъжностни лица, забъркани в корупционна активност “.

Тези думи прозвучаха от устата на американският дипломат в България Херо Мустафа пред Нова телевизия. Всъщност и в този момент на доста от искащите да посетят Съединени американски щати българи им се отхвърля издаването на виза по разнообразни аргументи, само че в никакъв случай не е обявявано обществено. Говори се, че и Каракачанов като министър на министерството на защитата и разгласен клеветник на Държавна сигурност е с стеснен достъп до секретните документи на НАТО. В какво се показва обаче, ударът на дипломат Херо Мустафа? Според нас даже е повече от удар, защото до този миг няма арестувано, камо ли пък да е наказано в България лице за корупция. Според нас е редно да разясним що е това знамение корупция, с цел да усетите силата на удара на Мустафа Феро.

Какво е корупция?

Съгласно определението, съдържащо се в Гражданската спогодба за корупцията, утвърдена със закон, признат от 38-ото Народно заседание на 10 май 2000 година, в действие от 1 ноември 2003 година, част от настоящото българското законодателство, корупция е „ настояването, предлагането, даването или приемането, директно или индиректно, на рушвет или всяка друга неследваща се полза или обещаването на такава, което визира надлежното осъществяване на някое обвързване или държанието, което се изисква от приемащия подкупа, неполагащата се полза или обещаването на такава.”
Според Конвенцията за битка с корупцията, в която са въвлечени чиновници на Европейските общности или чиновници на държавите-членки на Европейския съюз, утвърдена със закон, признат от 40-ото Народно заседание на 14 февруари 2007 година корупцията се поделя на пасивна и дейна.
Пасивна корупция е умишленото деяние на чиновник, който, директно или посредством медиатор, желае или получава облаги от какъвто и да е тип за себе си или за трета страна, или който приема заричане за такава полза, с цел да извърши или да не извърши деяние в сходство с неговите отговорности, или при осъществяване на неговите функционалности в нарушаване на служебните му отговорности.
Активна корупция е умишленото деяние на всяко лице, което дава обещание или дава, директно или посредством медиатор, полза от какъвто и да е тип на чиновник, за него или за трета страна, с цел да извърши или да не извърши деяние в сходство със служебните му отговорности, или при осъществяване на неговите функционалности в нарушаване на служебните му отговорности.

Започвате ли да усещате какво тъкмо ни споделя Херо? Защото не е нужно журналята да се явяват в ролята на пощенски кутии и да търпят униженията на Борисов, който като министър-председател е основал идеални условия за развиване на корупционна среда измежду държавните служители, в която корумпираните се виждат от суверена и даже госпожа Херо, само че са незабележими за Цацаров и Гешев. Виждайки тази неповторима слепота в Цацаров и Гешев, госпожа Херо просто осветява едно корумпирано лице, за което евентуално ще се окаже, че знае цялото общество, само че това лице е невидимо за Цацаров и Гешев. Всъщност Херо безусловно преведено съгласно нас сподели. Имате корумпирани институции, които няма по какъв начин да проверяват сами себе си! Имате положителни проверяващи публицисти, които разкриват корупцията, само че те са мачкани, бити и измъчвани от същите тези корумпирани институции, които би трябвало да проверяват самите себе си! Същите тези корумпирани институции са основали закон за изпиране на корумпираните лица и смазване на публицистите, дръзнали да разкрият корумпираните лица. Най-пресен образец е апартамент гейт!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР