САЩ и 5 други страни с обща позиция по Израел. Лидерите

...
САЩ и 5 други страни с обща позиция по Израел.
Лидерите
Коментари Харесай

САЩ и 5 други страни с обща позиция по Израел

САЩ и 5 други страни с обща позиция по Израел. Лидерите на Съединените щати, Канада, Франция, Германия, Италия и Англия излязоха с общо изказване в поддръжка на Израел и правото на самоотбрана. Но при условия за съблюдаване на интернационалното право и отбрана на цивилните.
Съединени американски щати, Канада, Франция, Германия, Италия и Англия

Джо Байдън, Еманюел Макрон, Джорджа Мелони, Джъстин Трюдо, Риши Сунак и Олаф Шолц организираха виртуална среща. Преди това те разговаряха с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Втори ескорт от 14 камиона с лекарства и храни влязоха нощес в Ивицата Газа от Египет.

От Организация на обединените нации оповестиха, че първите доставки на помощи за Газа към момента не са донесли по този начин нужното гориво за палестинската територия.

Разгаряне на спора

Израелската войска нанесе удари против две кафези на ливанското шиитско придвижване Хизбула. Поразени са и две джамии в бежанския лагер Джабалия.

Израелският министър на защитата Йоав Галант чака войната против ислямистката организация Хамас в Ивицата Газа да продължи с месеци.

Вчера Израел предизвести още веднъж жителите на северната част на Газа да се изтеглят на юг. Днес в Израел идва нидерландският министър председател Марк Рюте, а на следващия ден на аудиенция ще бъде френският президент Еманюел Макрон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР