САЩ, Европейският съюз и други партньори са стартирали мащабен проект

...
САЩ, Европейският съюз и други партньори са стартирали мащабен проект
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и други партньори са стартирали мащабен проект за пристанищна и жп инфраструктура

САЩ, Европейският съюз и други сътрудници са стартирали огромен план за пристанищна и железопътна инфраструктура, свързваща Европа с Близкия изток и Индия, разгласи американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в на срещата на върха на Г-20 в Делхи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разказа плана като " исторически " и добави, че тази железопътна връзка ще форсира търговията сред Европейски Съюз и Индия с 40 %. 

Белият дом заяви по-рано през днешния ден, че Съединени американски щати, Европейски Съюз, Индия, Саудитска Арабия и ОАЕ ще одобряват съответната декларация по този въпрос. Целта е да се " генерира стопански напредък, да се подтикват нови вложения и да напредне районната интеграция ", сподели пред публицисти на срещата на върха на Г-20 в Делхи съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан. По думите му проектът и визията зад него са нова и смела крачка напред.

Новинарският уебсайт " Аксиос " по-рано заяви, че това е една от " основните начинания " на Вашингтон, целяща да ограничи въздействието на Китай в Близкия изток. С самодейността си " Един пояс, веднъж " Пекин финансира инфраструктурни планове по целия свят и е сключил доста съглашения с съвсем всички арабски страни, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР