САЩ дават приоритет на процеса на обществени поръчки за военни

...
САЩ дават приоритет на процеса на обществени поръчки за военни
Коментари Харесай

Пентагонът: Приоритет за САЩ е модернизацията на ядрената триада

Съединени американски щати дават приоритет на процеса на публични поръчки за военни потребности в условия на пандемия , за модернизиране на нуклеарната триада . Това заяви на брифинг заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по доставки и логистика Елън Лорд, представена от ТАСС.

" Очевидно, че главният ни приоритет във връзка с публичните поръчки е процесът на модернизиране на триадата от нуклеарни сили (междуконтинентални балистични ракети, ракети, изстреляни от подводници и стратегически бомбардировачи). Ние разсъждаваме за Агенцията за ръководство на въоръжените сили, сериозните благоприятни условия, които имаме. Ние следим къде имаме недостатъци. Това са авиацията, корабостроенето и галактическите изстрелвания . "
 Пентагонът желае да изхарчи към $167 милиарда за нуклеарни оръжия до 2025 г
Пентагонът желае да изхарчи към $167 милиарда за нуклеарни оръжия до 2025 г

Демократите " като цяло поддържат увеличените разноски за нуклеарни оръжия

" Наблюдаваме спад във (веригата за доставки) в корабостроителната промишленост . В момента авиацията е най-силно наранена от (ефектите от разпространяването на коронавирусна инфекция). Очакваме тримесечно закъснение в (изпълнението на стратегии за снабдяване) ", разяснява тя.

Според Държавния департамент към 5 февруари 2018 година Съединени американски щати са разполагали с 652 оперативно ситуирани нуклеарни оръжия и 1350 бойни глави .

В арсенала на Съединени американски щати има 400 оперативно ситуирани основани в силози МКБР Minuteman III. Други 278 ракети са в запас . 454 са разгърнатите и неразгърнати ракети.
 Пентагонът затвърждава терзанията си за военните качества на Русия и Китай Обновена
Пентагонът затвърждава терзанията си за военните качества на Русия и Китай

" Военното ни преимущество е подкопано, желаят да надминат Съединени американски щати и да въздействат на света "

Военноморски сили разполага с 203 балистични ракети Trident II за подводници. Други 231 такива ракети са в запас . Разгърнати и неразгърнати ракети - 280.

Пентагонът включи в броя на разгърнатите преносители 49 тежки бомбардировачи - 13 Б-2 и 36 Б-52. Други седем B-2 и 10 B-52 са в запас . В допълнение, съгласно американските самостоятелни специалисти, Военновъздушни сили дава отговор за 400 тактически заряда с потенциал от 0,3 до 170 килотона .

Около 150 от тях се съхраняват в шест американски бази в Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция .

Държавният департамент на Съединени американски щати разяснява по-рано, че Китай може би скрито е направил под земята нуклеарен тест с дребна мощ. Преди това Съединени американски щати заподозря и Русия в осъществяване на опити, свързани с нуклеарни оръжия.
 Съединени американски щати заподозряха Русия в опити с нуклеарни оръжия
Съединени американски щати заподозряха Русия в опити с нуклеарни оръжия

Русия не уведомявала Съединени американски щати за това според договорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР