Със затоплянето на времето се налага подмяна на зимните гуми

...
Със затоплянето на времето се налага подмяна на зимните гуми
Коментари Харесай

Kак да съхраняваме правилно гумите на колата

Със стоплянето на времето се постанова замяна на зимните гуми с летни. Но в тази ситуация доста водачи се сблъскват с казуса за предпазване на зимните гуми. Ако те се съхраняват при подобаващи условия, каучукът изцяло резервира експлоатационните си свойства и гумите могат да ви служат повече от година.
Най-добрият вид е да се свържете със профилирани центрове, занимаващи се с консервация на гумите. На тяхно разположение са складови пространства, които поддържат оптималната температура и разполагат с всичко належащо. Съхранението в тях изключва риска от дисторция на гумите. Но не всеки има опция да употребява тази услуга.

Преди пакетиране гумите би трябвало да ги почистите деликатно. Необходимо е да се отстрани изцяло мръсотията от тях. Ако не извършите това, абразивните частици ще повредят трайно каучука. След изплакване гумите би трябвало да се подсушат, защото влагата е подобаваща среда за развиването на мухъл.
За пакетиране на гумите използвайте пликове от естествени материали или специфични плътни калъфи от плат. Найлоновите торбички, които постоянно се употребяват за тази цел, не могат да обезпечат надеждна отбрана.
Когато избирате място за предпазване, не забравяйте, че оптималната температура е в диапазона от +15 до +25 градуса по Целзий , а влажността на въздуха би трябвало да бъде от 50 до 75%.
Съхранявайте гумите надалеч от източници на пара и топлота. Високите температури са не по-малко нездравословни от ниските температури. В резултат от съхранението при несъответствуваща температура каучукът ще се деформира.
 4 неща, за които да следим при избор на гуми 4 неща, за които да следим при избор на гуми
Има четири съществени фактора, за които би трябвало да съблюдавате при избор на гуми, в случай че желаете да закупите артикул, който да Ви донесе удовол...
Не съхранявайте гумите на неостъклени балкони . В случая те непрекъснато ще са изложени на атмосферни въздействия като директна слънчева светлина, вятър, дъжд, влага. Всички тези фактори въздействат неподходящо върху гумите, даже в случай че са опаковани по верен метод. Може да ги съхранявате в гаража, в килера или на остъклен балкон в случай, че във въпросните пространства няма източник на пара и топлота.

Всичко зависи от това дали планирате да съхранявате гумите със или без джантите. В първия случай можете да ги закачите на крепко въже. Не ги поставяйте в един ред на пода - това може да деформира каучука заради прекомерно огромния напън, упражняван върху него от металната опора на джантата.
Два пъти месечно завъртайте гумите на 20-30 градуса, тъй че да се обезпечи отмерено натоварване.
Във втория случай не се предлага да закачате гумите отвесно. Липсата на опора от джантата ще докара изкривяване на гумата под въздействието на личното й тегло. Визуално това може да не се вижда, само че когато поставите гумата назад, ще настъпи разхерметизация, което ще докара до непрекъснато изпомпване на въздуха.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР