Със специална пресконференция в Рим България и Италия стартираха обратното

...
Със специална пресконференция в Рим България и Италия стартираха обратното
Коментари Харесай

България и Италия започнаха обратното броене до Мондиал 2018

Със специфична конференция в Рим България и Италия стартираха противоположното преброяване до Световното състезание по волейбол за мъже, което ще се организира от 10-и до 30-и септември 2018-а година. На срещата с медиите бяха показани организационния комитет, схемата и градовете, които ще бъдат домакини на завладяващите дуели от шампионата на планетата.

В събитието участваха редица публични лица и посетители, измежду които италианският министър на спорта Лука Лоти, вицепрезидентът на Международната волейболна федерация Александър Боричич и президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго. Бяха показани и градовете домакини на шампионата - Рим, Милано, Флоренция, Торино, Болоня, Бари, София, Варна, Русе, като от българска страна участваха министърът на Младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова и заместител кметът на Русе Иван Григоров. От страна на волейболните федерации участваха президентът и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и Любо Ганев, президентът на Италианската волейболна федерация Пиетро Бруно Катанео и представители на италианския учредителен комитет на шампионата.

Presentazione #FIVBMensWCH 2018. 6 città italiane, 3 in Bulgaria - live, segue pic.twitter.com/obtAYl8cAG
— Volleyball.it (@Volleyball_it) 5 октомври 2017 година
Бляскавото събитие по представянето на Световното състезание по волейбол за мъже се състоя в една от най-големите забележителности на Рим - Palazzo Poli, а водещи бяха известната спортна журналистка Симона Роланди от Rai Sport и някогашният заместник-директор на Sky Sport Лоренцо Далари. Красен Кралев и неговият сътрудник Лука Лоти получиха лицензирани плакети на Световното състезание. Българската федерация по волейбол възнамерява да показа организацията от българска страна на сходно събитие в София през идващия месец.

 Kralev
Схемата на шампионата беше показана от изпълнителния шеф на Организационния комитет на шампионата Ренато Арена. 24-те класирали се тима ще бъдат разграничени в 4 групи по 6 отбора. По време на шампионата ще бъдат изиграни общо 94 мача. Срещите от първата фаза в България ще се проведат във Варна и Русе, а от втората в София и Варна. Жребият на шампионата ще бъде изтеглен на 30-и ноември тази година във Флоренция.

" Il volley è un orgoglio per il Paese " il saluto del Presidente @giomalago @Federvolley #FIVBMensWCH pic.twitter.com/CwxuWFc7Ef
— CONI (@Coninews) 5 октомври 2017 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР