Със скандал започна пленарното заседание на депутатите след лятната отпуска.

...
Със скандал започна пленарното заседание на депутатите след лятната отпуска.
Коментари Харесай

Радев към депутатите: Оставката е неизбежна

Със скандал стартира пленарното съвещание на депутатите след лятната отпуска. След речта на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и изявление на опозицията за неналичието на премиера Бойко Борисов, депутатите от ГЕРБ напуснаха залата тъкмо преди Румен Радев да стартира своето послание.
Междувременно площадът стартира да скандира " Мафия! ", незабавно откакто разбра за дейностите на ръководещата партия.

" И аз не съм напълно във екстаз, че съм в Народното събрание при тази конюнктура. Но както мен, по този начин и Вас са ни избрали, с цел да представляваме тези хора и най-малкото да се изслушваме. Няма да разясня напускането, само че е показателно за неналичието на разговор ", разяснява сбито Радев.

Държавният глава се обърна и към протестиращите, и полицията и прикани да не се позволява принуждение и да не се поддават на провокации.

" Точно преди година от тази естрада се обърнах към народа и обрисувах проблемите, които раздират обществото ни. Посочих и пътищата за тяхното решение, целящи усилване на гражданското присъединяване в ръководството. Призовах Народното събрание към дейности за реализиране на значимите за обществото ни цели. Ясно заявих, че времето за смяна непреклонно изтича, както изтичат на открито младите и трудоспособни българи и както гаснат българските села ", уточни Радев.

" Призовах Народното събрание към дейности за реализиране на значимите за обществото ни цели. Ясно заявих, че времето за смяна непреклонно изтича, както изтичат на открито младите и трудоспособни българи и както гаснат българските села. Призовах Народното събрание да концентрира силите си върху значимите за страната решения. Предупредих, че ко това не се случи или апатията ще опразни България, или улицата ще опустоши статуквото. Думите ми бяха подценени.

Днес улицата изпълнена с възмутени и загрижени за бъдещето на България хора пристигна за оставки ", добави още президентът.

Той разкритикува и неналичието на въпроси към основния прокурор, които депутатите не са задали по време на неговото чуване.

Призова депутатите да не гласоподават за новия изборен закон, да не гласоподават за сформиране на експертен кабинет. Радев бе безапелационен - оставката е неизбежна.

" Хората излязоха от хипнозата на пропагандата, преодоляха страха и упорстват за правото си да живеят в естествена страна ", уточни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР