Със сигурност ще бъде намерено решение за транспорта на учениците

...
Със сигурност ще бъде намерено решение за транспорта на учениците
Коментари Харесай

Кабаиванов: Ще намерим транспорт за учениците от наводнените села

Със сигурност ще бъде открито решение за превоза на учениците от засегнатите села - Каравелово, Богдан и Слатина до учебните заведения в регионалния град. Това съобщи пред БНТ кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Досега нито една от компаниите не се съгласяваше на цената, препоръчана от локалните управляващи.
Прочетете още
" Съгласувано е с регионалния шеф и с министъра на образованието. Ние търсим и съм уверен, че ще намерим решение, с цел да могат 212 деца да могат да бъдат извозвани до карловските учебни заведения ", съобщи Кабаиванов.

Освен това - от през днешния ден стартира доброволното имунизиране на жителите в наводнените села. Кризисният щаб там е обезпечил 200 броя ваксини против тетанус, дифтерит и коклюш, защото предизвестията на здравните експерти са, че придошлата вода може да донесе и доста болести. Трудноподвижните хора могат да заявят пред кметството, че желаят да бъдат ваксинирани и екипи ще дойдат в домовете им. Имунизациите може да се ползват и на доброволци, пристигнали да оказват помощ с разчистването на вредите.

Във водната буря починаха десетки домашни животни, почистването на улиците продължава, само че все пак има заплаха от рапространяване на инфекции. В тази връзка продължава и дезинфекцията и по домовете на хората.

Oписът на вредите досега демонстрира, че наводнението ще коства най-малко 80 млн лева на страната. Ден преди началото на образователната година към момента няма транспортьор, който да се наеме да извозва децата от наводнените села до Карлово и назад, където би трябвало да тръгнат на учебно заведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР