Със 103 гласа "против" мнозинството в Народното събрание, след дълги

...
Със 103 гласа "против" мнозинството в Народното събрание, след дълги
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането на БСП и ДПС за удължаване срока на работа на комисията за НДК

Със 103 гласа "против " болшинството в Народното събрание, след дълги диспути, отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да бъде продължен срокът за работа на краткотрайната комисия за НДК до края на септември 2017 година "За " бяха 92 народни представители - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и "Воля ". Един народен представител се въздържа.

Първоначално срокът беше един месец от основаването на анкетния орган на 29 юни т.г.. В претекстовете си вносителите пишат: доказано е, че 3,5 млн лева от целевите средства са изразходвани не по предопределение. Неизяснен е останал въпросът дали е имало напън и от кого върху изпълнителния шеф на сдружението. ПГ на "Воля " също изиска удължение, тъй като подозренията за корупция оставали.

Пълна мистерия е кои са тези условия, довели до това емблема на българското председателство да стане касичка на "стани богат ", някой е поискал да стане богат, отбрани нагледно предлагането Атанас Костадинов от левицата.

Народно събрание одобри отчета на комисията със 105 "за " и 91 гласа "против ".

В него Народно събрание предлага на Сметната палата да включи в годишната стратегия за одитната си активност за 2018 година инспекция за сходство при финансовото ръководство на НДК за интервала 2015-2017 година.

Депутатите от комисията са се обединили, че са налице подозрения за осъществени нарушавания и следва да се произнесат съответните способени органи.

Защо държавното управление си играе на пинг-понг с НДК като сменя принципала, попита Румен Гечев/БСП/. Той уточни, че Мирослав Боршош е разполагал с по-големи права от изпълнителната власт. Става въпрос за огромни загуби, за дерибейство на Боршош в НДК, наесен ви чакат доста въпроси и оставка на държавното управление, предизвести ръководещите депутатът. Според него за НДК нямало специфична сметка, с цел да може някогашният към този момент изпълнителен шеф да не се регистрира и парите да отиват където би трябвало.

Снежана Дукова/ГЕРБ/ отговори - Много несъответствуващ наставник сте, господин Гечев, би трябвало да си заровите главата в пясъка като щраус, тъй като не можете да докажете това, което казахте.

Председателят на комисията Диана Йорданова/ГЕРБ/ подсети, че Деница Златева е освободила от финансова отговорност за 2016 година Мирослав Боршош.

Няма да избягате от истината, колкото и да се пробвате да го извършите, разяснява Велислава Кръстева/ДПС/. Известно е, добави тя, че аферата "НДК " срина европейския имидж на България, както и че върху Боршош има чадър. Неизвестно било на какво се дължи търпението на премиера Борисов. ГЕРБ не е тефлонов тиган, с цел да не се лепи нищо по него, ръководещата партия имало от какво да се тормози, тъй като това е огромен корупционен скандал, поддържа я Йордан Цонев. Той посъветва болшинството да остави процеса да се доразвие като се удължи срокът за деяние на комисията.

За времето на действие на комисията депутатите изслушаха някогашни и сегашни министри, измежду които Деница Златева, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Боил Банов, а на закрито съвещание - и основния прокурор Сотир Цацаров, ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев, шефа на организацията за финансова ревизия Георги Начев.

В умозаключение Народно събрание предлага на Сметната палата да включи в годишната стратегия за одитната си активност за 2018 година инспекция за сходство при финансовото ръководство на НДК за интервала 2015-2017 година, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР