Със 100 от 100 точки Центърът за подкрепа за личностно

...
Със 100 от 100 точки Центърът за подкрепа за личностно
Коментари Харесай

Репетиционната зала в Младежкия дом във Варна ще бъде обновена

Със 100 от 100 точки Центърът за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс във Варна получава финансиране в размер на 20 000 лева по Националната стратегия „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “ на Министерството на образованието и науката (МОН).

Проектът „ Изграждане на модерни условия за детско творчество, креативност и нововъведения посредством спектакъл, танци и музика под наслов „ Заедно творим изкуство “ цели обезпечаване на модерна репетиционна среда за развиване на креативния гений и качествата на учениците, които се образоват в региона на театралното, музикалното и танцово изкуство.

Репетиционната зала, наречена зала №13, се намира в база „ Младежки дом “ и е с доста остаряло съоръжение, обзавеждане и техническо застраховане.

Идеята е то да се трансформира в актуализирана зала, която да е привлекателно място за приобщаване на децата към света на изкуството, за тяхното личностно израстване и здравословна работна среда.

Предвижда се закупуване на плътни завеси за стените за основаване на естествена акустична среда, озвучителна техника за възстановяване на работата при осъществяване на танцовите постановки, закупуване на музикални принадлежности: пиано и акордеон за корепетиция и съпровод на танцовите и музикални школи.

В помещението за преобличане ще се слагат закачалки и дребни шкафчета за облекла за основаване на естествена и удобна среда за подготовка за подготовки.

В залата ще работят по график пет организационно-педагогически форми, в които се образоват минимум 50 деца и възпитаници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР