Сървърите са били подложени на 15 различни по вид кибератакиЦелта

...
Сървърите са били подложени на 15 различни по вид кибератакиЦелта
Коментари Харесай

Нетера спря DDoS атаки при тестване защитата на банка

Сървърите са били подложени на 15 разнообразни по тип хакерски атаки

Целта на DDoS офанзивите е да обиден и блокират свързаността с интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

Българският т елеком Нетера се оправи сполучливо с проби за пробив на DDoS отбраната, извършени от световноизвестна корпорация. Компанията заяви, че е спряла над 15 разнообразни по тип и трудност DDoS офанзиви, ориентирани против неин клиент – българска банка от фамилията на интернационална финансова група. 

В продължение на три часа сървърите на банката са били подложени на повече от 15 хакерски атаки от DDoS естество като Volume Based Attacks, Protocol Attacks и Application Layer Attacks, разясниха от Нетера.

Целта на сходни удари е да обиден и блокират свързаността с интернет, както и да претоварят вътрешните запаси от мрежата на финансовата институция. Успешните пробиви биха довели до загуба на връзка с външния свят, утежняване и прекъсване на работата на вътрешните системи и услугите на банката.

Сървърите са щурмувани от световноизвестна корпорация, наета от самата банка да организира проби за пробив на DDoS-защитата й. Нетера спря офанзивите сполучливо. Компанията ползва отбрана през облачна платформа, профилирано хардуерно съоръжение и композиция от двете.

Нетера защищава от DDoS офанзиви от Layer 3 до Layer 7 в това число. Облачната платформа може да спре офанзиви с величина над 1,8 Tbps, а профилираното хардуерно съоръжение подсигурява, че това няма да внесе в допълнение времезакъснение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР