Сърцата на всички са счупени. Очакваме всички заложници, войници и

...
Сърцата на всички са счупени. Очакваме всички заложници, войници и
Коментари Харесай

Инбал Цах от Израел пред bTV: „Хамас“ изтегли 7 души от семейството ми през прозореца на бункер

„ Сърцата на всички са счупени. Очакваме всички заложници, бойци и цивилни да се приберат в домовете си “. Това сподели е ефира на „ Тази заран “ Инбал Цах - жителка на атакуван от „ Хамас “ кибуц в Израел при офанзивите над страната на 7 октомври. Част от фамилията на Ибал е отвлечено.

„ Нищо не знаем за тях. Призоваваме и посредством вашата медия – да ни дадат някаква информация за тях “, съобщи тя.

7 души от нейното семейство изчезват. Сред тях са братовчед ѝ Тал, брачната половинка му Ади, двете им деца и майката на Ади – Шушана.

„ В деня на нападенията имахме връзка с тях до 11 часа, само че по-късно тя се изгуби. Знаехме, че цялото семейство е в бункер. Изтеглили са ги от прозореца на бункера, оттова ги взе като заложници. Тяхната къща е изгорена напълно. Съпругът на Шушана и сестра ѝ са убити, още един наш непосредствен – също “, разяснява Инбал Цах.

Той разяснява, че се е питал дали е можел да направи нещо по време на своето президенство, с цел да се избегне кръвопролитието

„ Преговори за заложниците се водят в разнообразни страни в Близкия изток, с посредничеството на разнообразни страни. Искрено се надявам тези 240 отвлечени да се завърнат по домовете си. За да се случи това обаче, би трябвало да се упражни напън върху терористите “, разяснява доктор Александър Оскар, ръководител на " Шалом ".

Българският министър председател съобщи, че „ Хамас “ би трябвало да бъде изцяло погубен

„ Искрено се надявам да изведем и двамата заложници, които са с български генезис. Така, както заложници от други страни бяха освободени. Преговорите са нещо доста съществено и отговорно и не е редно да се намесваме в тези процеси, тъй като са доста чувствителни. Вярвам на институциите – и в България, и в Израел “, уточни още той.

„ Червеният кръст “ би трябвало да може да влезе в Ивицата Газа и да се запознае със положението на тези заложници – дали са живи, дали имат потребност от нещо, измежду тях са и бебета “, разяснява Александър Оскар.

На 14 година тя е снимана по какъв начин хапе израелски боец, на 16 година удря плесници на други двама

„ Не знаем дали отвлечените деца даже имат храна и облекла, кой ги прегръща. Дали с тях има и възрастни, или са някъде настрана сами “, показа Инбал Цах. Сред отвлечените нейни близки са и 3-годишно дете и 8-годишно дете.

„ Те не знаят какво е да бъдат сами. Не зная какво е да бъдат без майка и татко, без да получат обятия. Взеха ги от леглата по пижами. Сега е студено към този момент – би трябвало им яке. Искаме ги у дома през днешния ден, в този момент “, означи израелката.

„ Аз би трябвало да бъда техният глас, ние сме длъжни да ги помним и да ги загатваме “, добави още тя.

Николай Гълъбов - ръководител на Федерацията на ционистите, беше преводач на диалога с израелката в студиото на „ Тази заран “.

При идентифицирането на жертвите нейната ДНК не е открита

Някога той е живял в кибуц е познава местата и образа, който са имали. Вижда ги и след нападенията и споделя, че в този момент не може да ги познае.

„ Това сега са региони, които са евакуирани. Няма хора там с изключение на войска. Мен най-вече ме вцепениха зверствата и безчинствата, които са правени. Не може да се опише с думи. Не мога да схвана какъв е лимитът на индивида. В мен към момента стои миризмата на трупове, откакто влязох в опожарените къщи, в които гората са водели живота си. Всяка заран се разсънвам и всяка вечер лягам с миризмата на трупове. Аз съм човек, който е служи в армията, само че това, което видях, не можех да си показва, че го има „ Детските играчки, обърнатите детски кревати, кръвта по стените, всички безчинства, които се виждат. Не мога да схвана каква е тази битка и каква е тази „ идея “. Това, което видях, няма пояснение. Малките деца ли са задачата “, съобщи още той.

Според отбранителните сили на страната всичко това би трябвало да обезпечи нужния напън за унищожаването на „ Хамас “

„ Хората в кибуците, които са в непосредствена непосредственост с Ивицата Газа, са тези, които откровено имат вяра в мирните взаимоотношения сред евреи и араби. Това е иронията. В кибуците са дошли доста араби, с цел да работят, и те са били одобрявани като част от фамилиите на евреите “, означи Александър Оскар.

Инбал Цах не може да разбере за какво когато на Ивицата Газа се изпращат филантропични помощи, „ Хамас “ не дава информация какво се случва със заложниците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР