Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност у нас. Сърцето

...
Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност у нас. Сърцето
Коментари Харесай

Как да пазим сърцето здраво

Сърдечно-съдовите болести са водеща причина за смъртност у нас. Сърцето понася ежедневни удари от нашите нездравословни привички. А грижата за него и предварителната защита на сърдечни болести също би трябвало да се трансформира в всекидневие, с цел да не стигаме до лечебни заведения, медикаменти и неприятни сюжет.

Ето няколко хрумвания по какъв начин да пазим сърцето крепко, като се грижим за него , без да се постанова да поставяме особени старания. Изпълнението на тези препоръки ще окаже удобно въздействие и върху целия организъм, тъй че - нищо не губим.

Храната

Ние сме това, което ядем. Растителната диета е доста известна напоследък и на нея се приписват редица изгоди - от намаляване, през детоксикация, до понижаване на риска от сърдечни удари.

Ако просто не можем да се откажем от месото, би трябвало да можем деликатно да го сортираме. Най-важното е да забравим за всички месни артикули, минали през някакъв тип обработка . Дори 50 грама кренвирши, бекон или наденички на седмица усилват риска от инфаркт с 42%, са открили учените от Харвард.
 Снимка 403777

Разбира се, колкото по-чисто е месото, толкоз е и по-безвредно. Затова е добре да пазарим от дребни месарници и непосредствено от производители. Що се отнася до рибата, залагаме на по-мазните типове, които са богати на омега 3 мастни киселини - сьомга, скумрия, херинга, сардини, аншоа и други.

Важно е освен какво ядем, само че и по кое време го ядем. Тялото ни се нуждае от отмора, с цел да възвърне метаболитните си функционалности. Ние можем да подпомогнем този развой, като му осигурим 11 часа без консумация на храна .

Затова вечерята би трябвало да бъде по-рано, а късните провинения са неразрешени , тъй като провокират стареене на клетките, струпване на мазнини и повишение на кръвната захар. Освен това, да се храним по-често и по малко понижава риска от инфаркт с 30%.
 Снимка 403778

Пластмасата

Тя замърсява освен природата, само че и организма. В пластмасата се съдържат редица химикали, които объркват хормоналния баланс. Високите равнища на бисфенол А в човешката урина се свързват с покачвания риск от сърдечни болести. Затова е значимо да сменяем всички вероятни пластмасови опаковки с техни по-полезни други възможности.

Почистващите препарати

Те стават все по-ефикасни, в същото време и все по-вредни за здравето. Повечето химикали в състава им могат дa провокират високо кръвно и сърдечни удари. Препоръчително е да избираме препарати с натурални съставки или да прибегнем до трикове зa разчистване с подръчни средства.

Въздухът

С мръсния въздух в огромния град мъчно можем да се преборим. Но от време на време въздухът вкъщи е даже по-мръсен. А когато не проветряваме постоянно се излагаме на риск от високо кръвно и увреждане на артериите поради цялата химия, която използваме (свещи, лак за коса, ароматизатори и т.н.)
 Снимка 403779

Сексът

Можем да гледаме на него и като лекарство. При мъжете, които вършат секс най-малко два пъти седмично, рискът от инфаркт е двойно по-нисък. Дори аспиринът не може да защищава толкоз ефикасно.

Сауната

Знаем, че сауната и парната баня не са целесъобразни за хора със сърдечни проблеми. Но в тази ситуация приказваме за инфрачервената сауна, която се счита за потребна за сърцето, функционалностите на клетките и проводимостта на артериите, написа Reader`s Digest.

Йогата

Тя оказва пряк и удобен резултат върху сърцето. Доказано е да вземем за пример, че при пациенти с предсърдно мъждене, които практикуват йога два пъти седмично, недоволствата понижават доста. При хората с високо кръвно пък се вижда понижаване на неговите стойности.
 Снимка 363697

Движението

Дори и да не спортуваме интензивно, никога не трябва да водим затънал метод на живот, тъй като по този начин усилваме риска от сърдечен удар с над 70%. Дори къса разходка или няколко серии извършения вкъщи редуцират този висок %.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР