Сърбия задържа от домовете им в Босилеград, без каквато и

...
Сърбия задържа от домовете им в Босилеград, без каквато и
Коментари Харесай

Двама българи от Босилеград, Сърбия са били арестувани в домовете им

Сърбия задържа от домовете им в Босилеград, без каквато и да е причина учителката по български език - Даниела Михайлович, която е и майка на малко дете и Димитър Треперски - дълготраен деятел за правата на българите в Сърбия! Това оповестява Фондация Македония във Facebook. 

" Задържането е без каквато и да е причина, само че е по отношение на днешното посещаване на Вучич в Босилеград - това е остарял югославски метод за заплашване на българите и заличаване на човешките им права!

Министерство на външните работи на Р. България са известени от посолството ни в Белград, генералният ни консул в Ниш - господин Димитър Цанев работи за освобождението на арестуваните българи.

Призоваваме сръбските репресивни управляващи да освободят неотложно арестуваните без причина българи. "

Припомняме, че след 1919 година, когато се подписва Ньойския контракт, се откъсват Западните околности от територията на страната. Това са Босилеград и Цариброд, както и селата към тях и някои села в Трънско.

Българското малцинство в Сърбия понижава до неразбираемост. По данни от 120 хиляди души тогава в този момент са останали близо 15 хиляди.

От години сънародниците ни в Босилеград свиделстват, че са подложени на непрестанен напън поради опита им да запазят българщината от откъснатите територии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР