Сърбия няма да спре дотук, а ще дестабилизира целия регион

...
Сърбия няма да спре дотук, а ще дестабилизира целия регион
Коментари Харесай

Османи: Ако Сърбия избeгнe санкциите, тя ще изгради нов фронт на Русия на Балканите

Сърбия няма да спре дотук, а ще дестабилизира целия район на Западните Балкани, съобщи президентът на КосовоВьоса Османив изявление за HRT.

Османи акцентира, че Сърбия има за цел да " анексира северната част на Косово " и няма да спре дотук, " а ще дестабилизира целия район на Западните Балкани ", съобщи Дарик.

Тя уточни, чехърватската страна може да способства за налагането на наказания на Сърбия, с цел да не се повтори този акт на експанзия.

„ Вярваме, че Хърватия в действителност може да способства, тъй че след този акт на експанзия против страната Косово да има ограничения, които да принудят Сърбия да не повтаря този акт на експанзия. Ако избягат в този момент (санкциите), Косово няма да бъде единствената им жертва, само че в действителност целият район е в заплаха и ще бъде построен нов фронт за Русия на Западните Балкани. “ - сподели Османи.

„ За страдание, днесСърбия се ръководи от същия нрав на 90-теи те желаят да ни върнат в тази ера. “ - добави тя.

Османи беше запитана и за " натиска " на Европейския съюз върху държавното управление на Косово за основаване на Асоциация на общините със сръбско болшинство. „ Това, което е обект на съглашението от Охрид и
Брюксел, е несъмнено право на самоуправление на сръбския народ и някои правила са контрактувани, на първо място с нашия главен сътрудник Съединени американски щати, което диктува, че Конституцията на Косово би трябвало да бъдат уважавани на първо място и правилата са такива, че сърбите могат да упражняват това право. “ - акцентира тя.

„ Това не значи, че би трябвало да се вършим, че нищо не се е случило иЕвропейският съюзне би трябвало да мълчи за случилото се на 24 септември. “ - посочи Вьоса Османи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР