Сърбия има ново правителство. Парламентът е утвърдил предложеният състав на

...
Сърбия има ново правителство. Парламентът е утвърдил предложеният състав на
Коментари Харесай

В новото правителство на премиера Ана Бърнабич има 11 жени

Сърбия има ново държавно управление. Парламентът е утвърдил препоръчаният състав на Министерския съвет на съвещание без присъединяване на опозицията, която бойкотира законодателния орган от юни, оповестяват Франс прес и Ройтерс.

В новото държавно управление на премиера Ана Бърнабич има 23 министри, като има и паритет сред мъжете и дамите - с по 11 министерски поста. Бърнабич ръководи страната от 29 юни 2017 година.

Министри те са главно от ръководещата консервативна Сръбска прогресивна партия (СПП) и съдружниците й Социалистическата партия на Сърбия (СПС) и Сръбският родолюбив съюз (СПАС), разясняват анализаторите. Премиерът Бърнабич е горда с включените в новото държавно управление 11 дами, което е предмет на горделивост за премиера Бърнабич, отбелязва Франс прес.
В 250-местния парламент ръководещата коалиция има болшинство от 230 депутатии утвърждението на държавното управление се смяташе за условност. "За " кабинета на Бърнабич са дали своят вот 227 депутати, а "против " - единствено петима от 232 присъстващи.
Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич реализира съкрушителна победа на последните парламентарни избори.

"Това ще бъде държавно управление на политическа последователност ", съобщи президентът на Сърбия и водач на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич в неделя при оповестяването на състава на кабинета. Основна задача на държавното управление ще бъде битката с престъпността и корупцията, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР