Сърбия е в шок след вчерашната масова стрелба в началното

...
Сърбия е в шок след вчерашната масова стрелба в началното
Коментари Харесай

11-годишен свидетел на трагедията в Белград пред bTV: След изстрелите ставаше все по-страшно

Сърбия е в потрес след вчерашната всеобща пукотевица в началното учебно заведение в Белград. 13-годишен откри пукотевица в образователното заведение – умъртви 9 души и рани 6 други. Двама са в сериозно положение.

Сред жертвите са възпитаници и охранител, има и ранени

Сцени, които в никакъв случай няма да не помни, и учебно заведение, чийто предел е мъчно да престъпи още веднъж. Едва 11-годишен Никола претърпява немислимото.

„ Това се случи през вчерашния ден в края на първия час. Чухме изстрел, в първия миг не знаехме от кое място идва и дали е в учебното заведение. След това незабавно ни задържаха всички в класните стаи. Тогава разбрахме, че нещо не е наред, чухме, че охранителят е бил ударен и тогава просто пристигна кулминационната точка. Ставаше все по-зле. Държаха ни в учебно заведение половин час “, споделя момчето пред bTV.

Шест деца и един учител се борят за живота си

Прокуратурата работи по изясняване на претекстовете, версията е, че закононарушението е осъществено, тъй като е бил пренебрегнат по време на почивки и екскурзии. Непълнолетният имал лист с 15 деца и учители, които трябвало да бъдат убити. При разпита той споделил на служителите на реда, че е стрелял, тъй като е умопобъркан .

Масовата пукотевица разпали спор за стягане на контрола върху оръжията в Сърбия, описа пред екипа ни Антъни, татко на две деца, който живее със фамилията си покрай учебното заведение.

Вижте коментара за нещастието в Белград на психиатъра Веселин Герев и психолозите Иван Игов и Младен Владимиров

„ Но не е единствено въпросът за оръжията, става дума и за културен проблем, за който никой не желае да приказва. Ние сме корави хора, само че ще ни отнеме време да се съвземем “, счита Антъни.

От нощес жителите на Белград оставят цветя и свещи пред учебното заведение в памет на жертвите.

 Цветя и свещи в памет на децата в Белград Снимка: EPA

Нападателят е настанен в психиатрична клиника, защото не е навършил 14 години и не може да бъде съден. Заради кървавото нахлуване президентът Александър Вучич предложи възрастта за наказателна отговорност да бъде понижена на 12 години.

Във Виненден, Беслан, Дънблейн и Каухайоки са едни от най-кървавите сходни произшествия на Стария континент

Това е първата всеобща пукотевица в учебно заведение в Сърбия. Страната е три дни в народен печал от на следващия ден в памет на жертвите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР