Сърбинът Новак Джокович вече официално може да се смята за

...
Сърбинът Новак Джокович вече официално може да се смята за
Коментари Харесай

Джокович ще може да играе на US Open

Сърбинът Новак Джокович към този момент публично може да се счита за участник в Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект за преустановяване на рестриктивните мерки против COVID-19.
 Алкарас се надъхва: Дайте ми Джокович, когато е в най-хубавата си форма
Алкарас се надъхва: Дайте ми Джокович, когато е в най-хубавата си форма

Алкарас и Джокович са изиграли единствено един мач до момента

22-кратният първенец от Големия шлем последно взе участие в шампионата преди две години, като на финала загуби от Даниил Медведев с 4:6, 4:6, 4:6. Той пропусна изданието през 2022-а година, защото не беше имунизиран, откакто американските управляващи направиха имунизациите за влизащи в страната чужденци наложителни от 8-и ноември 2021-а година. Джокович не взе участие и на Откритото състезание на Австралия през 2022-а година, защото беше депортиран от страната, откакто емиграционните управляващи анулираха визата му, още веднъж поради статута му на неимунизиран. Той се завърна на Мелбърн Парк през тази година и завоюва 10-ата си купа на " Аустрелиън Оупън ". И в този момент се надява на сходно развиване и на " Флашинг Медуос " - Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто към този момент няма причина да бъде спиран.

В сряда Сенатът на Съединени американски щати гласоподава в поддръжка на прекратяването на националното изключително състояние против COVID-19, оповестено през март 2020 година, което значи, че законопроектът в този момент би трябвало да бъде прегледан от президента Джо Байдън, който се чака да го подпише без никакви съображения. При този процес на събитията, Джокович ще може да се състезава на тазгодишния шампионат, който би трябвало да стартира на 28 август, в случай че не се появят някакви други трудности за него дотогава.

Hа 35-годишния състезател беше отказано позволение за влизане в Съединени американски щати по-рано през март за шампионатите в Индиан Уелс и Маями Оупън, като молбата му за особено позволение беше отхвърлена от управляващите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР