Сърбинът Новак Джокович сподели, че е горд от постижението си,

...
Сърбинът Новак Джокович сподели, че е горд от постижението си,
Коментари Харесай

Новак Джокович: Невероятно съм горд, че стигнах до още един финал

Сърбинът Новак Джокович показа, че е горделив от достижението си, откакто се класира за своя рекорден 34-и край в шампионатите от Големия шлем, побеждавайки международния №1 Карлос Алкарас в полуфиналите на Ролан Гарос.

Джокович се наложи в четири сета, само че за жалост, след първите два неговият испански конкурент не беше в положение да му се опълчи поради крампи.

" Първо и най-много би трябвало да кажа, че Карлос няма шанс. На това равнище последното нещо, което желаете, са крампи. Съчувствам му, скърбя и се надявам да се възвърне и да се върне доста скоро. Казах му на мрежата, че той си знае какъв брой е млад. Сигурен съм, че ще завоюва този шампионат доста, доста пъти. Той е необикновен състезател. Очевидно е мъчно за него да не може да осъзнае дали би трябвало да приключи мача, само че отлично за борбеността ", стартира Ноле след триумфа.

36-годишният тенисист, който в неделя може да стане еднолично най-успешния състезател в историята в конкуренциите от Шлема, добави още, че несъмнено на моменти не се е чувствал задоволително пресен на корта и призна, че към края на втория сет Карлос Алкарас е бил по-добрия на корта.

" Към края на втория сет въобще не се усещах пресен. Изправихме се един против различен и тогава се случи това нещо, като че ли излязох от ритъма на мача. Просто се пробвах да остана съсредоточен. Видях, че той се бори, само че не желаех да мисля прекалено много какво се случва от другата страна на мрежата. Невероятно съм горделив, че стигнах до още един край ", показа двукратния първенец в Париж.

" Мисля, че и двамата бяхме на физическия предел, почтено казано, към края на втория сет. Не беше по никакъв начин елементарно да подкрепям тази активност, само че нямах избор, тъй като Карлос ме притискаше и предизвикваше. Към края на втория сет той беше по-добрият състезател. Трябваше да бъда нападателен, да нападам топката рано, другояче той щеше да бъде нападателният. Той е доста бърз, доста динамичен, тъй че трябваше освен да се оправям с това, само че и да го върша допустимо най-добре, което беше доста изтощително ", приключи Новак Джокович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР