Сър Боби Чарлтън, легендата на Манчестър Юнайтед и Англия, е

...
Сър Боби Чарлтън, легендата на Манчестър Юнайтед и Англия, е
Коментари Харесай

Напусна ни футболната легенда сър Боби Чарлтън

Сър Боби Чарлтън, легендата на Манчестър Юнайтед и Англия, е умрял на 86-годишна възраст. Той е апетитен за един от най-великите футболисти в историята на Юнайтед - отбелязва 249 гола в 758 мача за клуба през интервала 1956-1973 година Чарлтън печели Купата на европейските първенци с " алените дяволи " през 1968, както и три трофеи на Първа дивизия.

Световният първенец с Англия от 1966 година има 106 мача с националната фланелка и 49 попадения за " Трите лъва " - връх, който той държи сред 1970 и 2015.

" С надълбоко огорчение споделяме новината, че Сър Боби умря в мир в ранните часове на събота заран. Той бе заобиколен от фамилията си. То желае да изкаже благодарностите си на всички, които способстваха за неговото здраве, и на многото хора, които го обичаха и подкрепяха. Бихме желали да уважите персоналното пространство на фамилията в този тежък миг. " - се споделя в изказване на фамилията на Чарлтън.

Манчестър Юнайтед също отдаде дължимото на легендата си, окачествявайки го като " един от най-великите и обичани играчи в клубната история ".

" Сър Боби бе воин за милиони, освен в Манчестър, или в Обединеното Кралство, само че където и да се играеше футбол по света. На него му се възхищаваха що се касае за спортсменството и интегритета, толкоз и за невероятните му качества като играч; Сър Боби постоянно ще бъде помнен като колос на футбола. Продукт на нашата школа, Сър Боби изигра 758 мача и означи 249 попадения за 17 години като футболист на Манчестър Юнайтед, печелейки Купата на европейските първенци, три трофеи на страната и ФА Къп. За Англия, той има 106 дуела и 49 гола, като стана международен първенец през 1966. След отдръпването си, той служи на клуба като шеф в продължение на 39 години. Неговият невиждан връх на достижения, темперамент и работа ще останат вечно в историята на Манчестър Юнайтед и британския футбол; и неговото завещание ще продължи да живее посредством усилената работа на Фондацията на Сър Боби Чарлтън. Най-искрените съболезнования на клуба са към жена му Лейди Норма, неговите дъщери и правнуци, и всички, които го обичаха. " - се споделя в известието на " алените дяволи ". /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР