Съпругата на посланика ни в САЩ Георги Панайотов ще е

...
Съпругата на посланика ни в САЩ Георги Панайотов ще е
Коментари Харесай

Съпругата на посланика ни в САЩ Георги Панайотов е назначена за консул в Ню Йорк

Съпругата на посланика ни в Съединени американски щати Георги Панайотов ще е новият консул в Ню Йорк, твърди уеб сайтът на българите зад океана  в своя обява. Назначението на Даниела Сиракова идва след несполучливия опит тя да бъде конфигурирана отново там, само че като общоприет консул предходната година.

През пролетта на предходната година Панайотов направи всичко допустимо брачната половинка му да стане общоприет консул в Ню Йорк. Дипломатите, с които е разговаряло изданието са били безапелационни, че ще е извънредно неприятно и неприятен дипломатически сигнал, в случай че дипломат и общоприет консул в една и съща страна са съпрузи. Особено в Съединени американски щати.
Въпреки, че генералните консули не са подчинени на посланиците, в длъжностната им характерност написа, че те би трябвало да се координират и съгласуват работата си с посланика. Така се оказва, че Панайотов ще би трябвало да дава отговор и за работата на Сиракова, което основава условия за спор на ползи.
След поредност от въпроси, които изпратихме преди година до Външно, Министерски съвет и президентството (което де факто ръководи страната през служебното правителство), назначението пропадна. Сега обаче Сиракова ще бъде назначена като консул – служителят, който движи консулската работа в Ню Йорк и дава отговор за паспорти, заверки и други Очаква се тя да дойде в Съединени американски щати през декември, добавя изданието.

Това в действителност няма да е първият път, в който фамилията работи дружно в Съединени американски щати.

Когато Панайотов, който е ученик на Московския държавен институт по интернационалните връзки – ковачницата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е началник на задачата ни към Организация на обединените нации в Ню Йорк (2016 – 2021), Сиракова работи в посолството ни във Вашингтон. Служители описват, че Панайотов съвсем всяка седмица си е взимал дълги уикенди от четвъртък до понеделник и е пътувал до Вашингтон, с цел да бъде със брачната половинка си, неглижирайки работата си към Организация на обединените нации. Мисията де факто е била ръководена от втория човек там Лъчезара Стоева, която в този момент е на неговия пост. В дипломатическите среди в Организация на обединените нации Панайотов е бил прочут с прякора „ the Ambassador of the DPR ” (посланика на заместника си), споделя още изданието.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР