Съпредседателят на“Продължаваме промяната“ Кирил Петков предупреди ГЕРБ да спрат с

...
Съпредседателят на“Продължаваме промяната“ Кирил Петков предупреди ГЕРБ да спрат с
Коментари Харесай

Ние да сме отпред като смокинов лист. Кирил Петков поиска ГЕРБ да спрат с плаващите мнозинства

Съпредседателят на “Продължаваме смяната “ Кирил Петков предизвести ГЕРБ да спрат с плаващите болшинства в Народното събрание, тъй като по този метод слагат в риск кабинета.

“Няма по какъв начин да продължи този парламент, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. Това е освен предизвестия, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система “, сподели Петков в коридорите на Народното събрание.

Кирил Петков има поради две плаващи болшинства в Народното събрание от последните дни. В сряда депутати от ГЕРБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи на правосъдния министър Атанас Славов в парламентарната правна комисия. Той беше поканен, с цел да опише какви дейности счита да предприеме против за краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор, само че това по този начин и не се случи. Петков уточни като образец и приемането на разновидността на ГЕРБ-СДС на антикорупционния закон.

" Ние да сме начело като смокинов лист, а те откъм гърба за значимите неща за обществото да си ги прокарват с други болшинства. Това е освен предизвестие, а апел, че по този метод те вкарват голям риск в политическата система. Ако по този начин считат, че ще се случи, ние няма просто да го приемем ", сподели Петков.

Борисов му отговори задочно, че техните закони са по-добри. " Нашите закони са по-добри и събират болшинства, ние би трябвало да се откажем от тях и да приемем по-лошите, по този начин ли ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отново в коридорите на парламент.

" Аз не съм го слушал и не мога да разясня акцентите на това, което е споделил Петков. Но ненавиждам такива съпоставения - „ смокинови листове “, сподели още Борисов.

Той напомни, че ПП-ДБ са се отказали да вършат коалиция с ГЕРБ. " Коалицията носи обезпечено болшинство – по този начин работи демокрацията. Те споделиха - желаеме единствено ГЕРБ да поддържа държавното управление. Назначиха си министри, министър председатели, нарушиха всичко, дадохме им мандата, в техния мандат. Сега от кое желаят да ни лишат – от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър ", сподели още Борисов.

На 5 юни Народното събрание избра държавното управление с министър председател Николай Денков с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и двама депутати от Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. Няколко дни по-рано ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха за състав на кабинет, в който Николай Денков да е министър председател девет месеца, а по-късно поста да поеме Мария Габриел от ГЕРБ, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР