Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков говори пред президента Румен

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков говори пред президента Румен
Коментари Харесай

Кирил Петков при Радев: Ще говорим с ГЕРБ по 16 политики, но няма да ги подкрепим за първия мандат

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков приказва пред президента Румен Радев по време на консултациите за сформиране на кабинет.

Ние ще бъдем водени напълно от два правилото във взимането на нашите решения. Да можем да решим оптимално огромен брой действителни проблеми на българските жители. Заявили сме 16 политики в четири сфери. Първата е продължаването на подпомагането на българските фамилии. Важно е да се вдигне минималната работна заплата, данъчните облекчения на младите фамилии. За бизнеса желаеме повдигане на прага на Данък добавена стойност, подкрепяне на българския бизнес с цената на тока. Гаранция, че без значение какво се случва на международните пазари с цената на газа, там също да има таван, който да не може да се премине. Всички тези неща са част от нашия бизнес пакет, осъзнавайки потребността, че бюджетът не би трябвало да излиза на повече от 3 % недостиг. Всичко, което зависи от нас, с цел да приемем законите, нужни за приемане парите по Плана за резистентност и развиване. Ще водим и битка с корупцията. Вторият ни принцип е да съблюдаваме нашите обещания. За първия мандат заявяваме нашата отговорност да приказваме с тях по тези наши 16 политики, само че да не подкрепим техния първи мандат, тъй като това би било измятане на обещанията, които дадохме на над половин милион българи, които ни поддържаха ", изясни Кирил Петков.

" Президентът отговори: " Предният път се обърнах към вас с думите, че в случай че за първите 100 дни не предприемете решителни промени за ремонт на несполучливия управнически модел, то статуквото ще потърси своя реванш. Няма да напомням по какъв начин се развиха по-късно всички събития. Сега в случай че сформирате държавно управление, по какъв различен метод ще методите за промени в правосъдната промяна, тъй като там нещата забуксуваха и в случай че няма ефикасна битка с корупцията, всички други политики рано или късно се провалят ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР