Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев разкри фрапиращи нередности при

...
Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев разкри фрапиращи нередности при
Коментари Харесай

Василев: Фрапиращи нередности при строежа на `Арена Бургас`, използвана е схемата за `Хемус` - Политика

Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев разкри фрапиращи нередности при строителството на “Арена Бургас ” по време на срещите си жителите в морския град.

Той разясни, че огромна част от договорите са били подписани по изпитаната скица, която се е прилагала и при строителството на Автомагистрала “Хемус ” - със 100% задатъци и 20% наказателна клауза, в случай че не се изпълнят дейностите. Така изпълнителят може да подпише контракта, да вземе 100% от парите, да не свърши нищо, да върне 20% и другите 80% от обществените средства да ги задържи за себе си.

Стоян Царев, претендент на “Продължаваме смяната ” за депутат от Бургас, напомни, че планът е трябвало да бъде приключен още през 2018 година

" Това " украшение ", както се показват хората, които 12 години несполучливо ръководят България, се е трансформирало в знак на корупцията и беззаконието. Това е една черна дупка, в която отиват парите на данъкоплатците. Първоначално тази зала трябваше да коства 38 милиона. Изграждането й стартира през далечната 2014 година Срокът за осъществяване е четиригодшен. Близо 9 години по-късно тази зала към момента не е подготвена. За информация, хората за това време строят игрища ”, означи той като зададе въпрос за какво след 9 години и 70 изхарчени милиона за тази зала тя към момента не е подготвена.

Асен Василев изясни, че в бюджета има заделени средства, с които строителството на “Арена Бургас ” да бъде приключено.

“Проблемът е, че няма план-сметка какъв брой ще коства това довеждане докрай. Освен това, при нас е отчетът от вътрешния одит на спортното министерство, който получихме през юли. В него се споделя, че е имало трима строители. Това е третият строител, който се пробва да приключи оборудването. Предишните двама са взели много огромни средства, а резултатът е, че още нищо не е приключено. Когато към този момент има ясна сметка, периоди и се подпише действителен контракт за дотъкмяване на арената, средствата могат да бъдат отпуснати. В момента тези средства седят и чакат, с цел да се създадат естествените контракти и да стартира да се работи по този начин, че това оборудване да стартира да се употребява, а не да стои като монумент на корупцията ”, означи съпредседателят на Политическа партия.

Василев уточни и стъпката, която “Продължаваме смяната ” е подхванала, с цел да се избегнат сходни порочни практики в бъдеще.

“Агенцията за публични поръчки към този момент да преглежда всички публични поръчки, освен на извадков принцип, при който принцип в извадката в никакъв случай не попадат подобен вид обекти ”, напомни той.

Парламентарни избори 2022 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР