Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов обяви, че след променените

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов обяви, че след променените
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще вкараме решението за военната помощ за гласуване в пленарна зала

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов разгласи, че след променените позиции на “Продължаваме промяната” и най-много на “Има подобен народ” за изпращането на военна помощ за Украйна, отпада нуждата от съдружен съвет на ръководещите на следващия ден.

“Демократична България” ще се възползва от опцията да предложи точка в дневния ред на първото съвещание на Народното събрание идната сряда (4 май) и ще сложи точно тематиката за гласоподаване на решенията за военната поддръжка.

" Повече никой няма да може да отсрочва разглеждането на това решение и всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с " да " или " не ". ​​Всеки политически състезател ще реши по какъв начин да действа”, сподели той пред БНР.

В Народното събрание има три оферти за решения - едно на “Демократична България”, едно на ГЕРБ и едно на Политическа партия, в което става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ. “Демократична България” вкара точката във тип, в който категорично се загатва военна помощ.

“Заявките на ГЕРБ и Движение за права и свободи и позицията, която заеха от Има Такъв Народ в последната обява на водача им във Facebook, приказват за това, че има опция тази версия да мине при гласоподаване в зала. Така държавното управление ще получи мандат да даде военна помощ за Украйна и да направи преценка по какъв най-хубав метод да извърши този мандат”, съпредседателят на обединяването.

Христо Иванов добави, че “Демократична България” ще се отзове на поканата на премиера Кирил Петков за присъединяване в делегация до Киев. Представителят ще бъде избран съответно по отношение на равнището на останалите участници.

“Ако някой в Министерски съвет има потребност да отиде до Киев да се запознае с ситуацията, ние го приветстваме, само че “Демократична България” има поредна позиция и тя се основава на нашата позиция по какъв начин наподобява българският народен интерес. България има директен прагматичен интерес Украйна да успее да отблъсне съветската агресия”, добави той.

“За нас е доста значимо да се знае, че позицията ни се образува в София, а не в Киев. Позицията на “Демократична България” не се е трансформирала. Тя е трайна позиция от началото на съветската експанзия в Украйна. Руската експанзия е предизвикателство против целия интернационален ред, тя е експанзия и против ползите на България. Не става въпрос за морални апели, макар че и това го има, само че съответен, действителен, прагматичен български народен интерес - да бъде предпазен интернационалния като ред на правила, а не като ред на силата”, разяснява още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР