Съпредседателя на Продължаваме Промяната коментира казуса “Nexo с писмо до

...
Съпредседателя на Продължаваме Промяната коментира казуса “Nexo с писмо до
Коментари Харесай

Асен Василев коментира случая Nexo с писмо до медиите

Съпредседателя на „ Продължаваме Промяната ” разяснява проблема “Nexo ” с писмо до медиите.

„ В естествените страни прокуратурата приказва пред съда, а в България – пред медиите “, съобщи Василев във връзка днешния брифинг на прокуратурата и добави: „ Не били компютри, а компоти “.

Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща, на която сдружения, занимаващи се с криптовалута, са обсъждали с министър Василев по какъв начин през системата „ Борика “ да правят разплащания в криптовалута, не дават отговор на обстоятелствата, настояват от Политическа партия.

„ През март 2022 година в МФ е извършена работна среща, на която публично са участвали представители на „ Борика “ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и чиновници на Министерство на финансите – институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи.

Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и механически провокации пред Финтех промишлеността в България, с оглед готвените на европейско равнище регулации в бранша MICA и въвеждането на цифровото евро от Европейската Централна Банка.

В диалога е бил подложен и въпросът за съдействие сред Финтех промишлеността, банките и „ Борика “ АД като открита разплащателна система, която може да се употребява като основа за разплащания с цифрови валути и цифровото евро.
В резултат на срещата беше направена работна група, която да създаде хрумвания за законодателни промени.
Димките, пуснати от прокуратурата, имат единствено една цел: да заглушат дебата за надзор над основния прокурор и неналичието на неоправдателни присъди по всички основни следствия като това за Автомагистрала „ Хемус “, „ Капитан Андреево “ и къщата в Барселона ”, написа още в позицията на „ Продължаваме Промяната ”.
Малко по-рано в ефира на предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” Николай Денков също отхвърли Василев да има нещо общо с Nexo.
„ Не сме получавали финансиране от Nexo. Асен Василев няма нищо общо с Nexo, и замесване на името му е фикция. Настимир Ананиев също няма нищо общо, с изключение на общи планове до 2021 година с Антони Тренчев. Те нямат общи бизнеси, нямат нищо общо. Остава господин Ракшеев, който до 2021 година е бил чиновник на Nexo, не е бил ръководството на компанията, а се е занимавал с регулярна активност. Съчетаването на същински скандал с името на Политическа партия е опит да се окаля партията, както ГЕРБ са окаляни със свадите, от които не могат да се отърват. Разликата е, че тук приказваме за мечти – дано да ги ревизират ”, безапелационен беше той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР