Съпредседателката на партия Зелените“, част от коалицията Демократична България, Даниела

...
Съпредседателката на партия Зелените“, част от коалицията Демократична България, Даниела
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ! Божинова от ДеБъ с неприятна изненада към ПП, Лорер я пресрещна и стана страшно

Съпредседателката на партия „ Зелените “, част от обединението „ Демократична България, Даниела Божинова сервира неприятна изненада на съдружните си сътрудници от „ Продължаваме промяната “, изказвайки се ненадейно в интерес на референдума за запазването на лв., предава Блиц.
„ Днешната полемика е доста потребна, тъй като запълва един недостиг в обществото – причините за еврото и влизането в еврозоната. Благодаря за полемиката и дискутантите тук.
Това е достолепие на самодейността за референдум – че провокира по подобен малко насилствен метод да предложим тези причини на жителите, с цел да имаме тяхната увереност “, съобщи Божинова.
„ Това, което не чух което догадка и тук се намесва боязън, е хипотезата, в която…, да речем, че има референдум по този въпрос и жителите с болшинство вземат решение да одобряват еврото.
Няма политици, които да позволен такава догадка и това е симптоматично, че ние нямаме доверие на жителите.
Самият закон е нещото, което ги слага под забраняване, а ние сме техните опекуни, а не народни представители. Моето изявление е праволинейност по отношение на законосъобразност… Смятам, че е въпрос на арбитраж.
Но сигурно ние изискуем по-чести допитвания. Дължим на жителите по-добър закон за референдумите “, съобщи още депутатката и провокира овации в залата.
След изявлението си тя се насочи към мястото си, само че бе пресрещната от Даниел Лорер, който несъмнено не бе във екстаз от думите й и в продължение на няколко минути сред тях протече под напрежение диалог.
Депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев пък побърза да я поздрави, заявявайки: Искрено се надявам, че в тази зала има някой, който не е влезнал с авансово програмирано мнение, слуша дебатите и схваща защо става дума
Благодаря за това, че има някой, който в действителност да слуша и да застава на гласа на разсъдъка “, сподели Ивайло Вълчев.
В последна сметка, след близо четири часа диспути, Народното събрание реши да не се организира референдум с въпрос “Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “.
„ За ” бяха 68 депутати, „ срещу ” 98, а 46 се въздържаха. Подкрепа в зала пристигна единствено от „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. ГЕРБ гласоподаваха „ въздържал се ”.
След гласуването на трибунка в Народното събрание от „ Възраждане “ желаеха референдума да отиде при президента и той да го даде на Конституционния съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР