Съоснователят на рок групата Пинк флойд“ Роджър Уотърс днес даде

...
Съоснователят на рок групата Пинк флойд“ Роджър Уотърс днес даде
Коментари Харесай

Полша отмени концерти на Роджър Уотърс

Съоснователят на рок групата „ Пинк флойд “ Роджър Уотърс през днешния ден даде израз на гнева си, откакто два негови концерта, които трябваше да се състоят в полския град Краков, бяха анулирани поради провокирали вълна от рецензии негови изказвания за Русия, свързани с войната в Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Освен това, Градският съвет в Краков би трябвало да се произнесе тази седмица дали Роджър Уотърс да не бъде разгласен за „ личност нон грата “. Градският консултант Лукаш Вантух прикани жителите на града да бойкотират  концертите му.

В началото на септември, в отворено писмо английският музикант беше написал, че Западът би трябвало да спре да изпраща оръжие на Украйна и упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че е толерирал краен шовинизъм, преди да му подреди да постави завършек на „ тази убийствена война “.

Организаторът на концертите „ Лайв нейшън Полска “ написа през вчерашния ден в Туитър, че концертите, които бяха програмирани за април 2023 година в огромната спортна зала на Краков, са били анулирани, само че без да направи разяснения.

Роджър Уотърс, който сега е на турне в Съединени американски щати, отхвърли във Facebook изказванията, че той или неговия управител са отменили концертите и упрекна градския консултант Вантух, че ползва „ драконовски ограничения “ към работата му.

Уотърс написа, че Вантух заплашва да свика съвещание, на което да изиска от Градския съвет да го разгласи за „ личност нон грата “ „ поради моите открити старания да предизвиквам всички въвлечени в тази гибелна война в Украйна, изключително държавните управления на Съединени американски щати и Русия, да работят за реализиране на мир посредством договаряния. “

Според Уотърс, в случай че Вантух реализира задачата си и неговите идни концерти в Краков бъдат анулирани, това ще е „ тъжна загуба за мен, тъй като чаках с неспокойствие да споделя посланието си за обич с хората в Полша “.

Вантух написа тази заран във Facebook, че сега е в Украйна и ще разяснява казаното от Уотърс довечера.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР