Съобщава се, че швейцарското правителство обмисля операция за спасяване на

...
Съобщава се, че швейцарското правителство обмисля операция за спасяване на
Коментари Харесай

Credit Suisse изправена пред правителствена намеса покрай обвинения в измама и слабости в контрола

Съобщава се, че швейцарското държавно управление обмисля интервенция за избавяне на Credit Suisse, една от най-големите банки в страната.

Този ход следва откриването на в контрола на банката върху финансовото отчитане през 2021 и 2022 година Тези недостатъци, в комбиниране с отчетите, че най-големият акционер на банката няма да инжектира повече капитал в институцията, провокираха забележителен спад на акциите на Credit Suisse.

Преди обаче да се стигне до каквото и да е избавяне, си коства да се напомни проблематичната история на банката, в това число обвиняванията в всеобщи равнища на измами през последните няколко години. Credit Suisse неведнъж е била обект на следствия и правосъдни каузи, свързани с нейните бизнес практики.

През 2014 година банката се призна за отговорна по обвинявания в данъчни измами от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, откакто призна, че е пособия на американски данъкоплатци да подават подправени заявления и да укриват средства в офшорни зони. Във връзка с това дело на банката беше наложена санкция в размер на $2.6 милиарда.

През 2017 година Credit Suisse се съгласи да заплати $5.38 милиарда за споразумяване на правосъдно дело, заведено от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, по отношение на ролята ѝ в продажбата на скъпи бумаги, обезпечени с жилищни ипотеки, в навечерието на финансовата рецесия.

А през 2022 година приключване на информация от банката разкри, че Credit Suisse неведнъж е откривала и поддържала сметки на високорискови клиенти, забъркани в изтезания, трафик на опиати, пране на пари, корупция и други тежки закононарушения. Изтичането на информация, за което заяви, разкри това, което наподобява като обилни пропуски в надлежната инспекция от страна на банката.

Тези кавги направиха Credit Suisse уязвима и има опасения, че тя може да се сблъска с проблеми да остане на повърхността без държавна интервенция. Въпреки историята на банката обаче Швейцарската национална банка удостовери, че Credit Suisse.




Предстои да забележим какво ще направи швейцарското държавно управление, с цел да помогне на Credit Suisse, и какви ще бъдат дълготрайните последствия от тези настоящи проблеми за банката и за по-широката финансова промишленост.

Ситуацията акцентира смисъла на постоянното контролиране и контрол за попречване на лъжливи и неетични практики в банковия бранш и нуждата банките да отдават приоритет на ръководството на риска и надлежната инспекция, с цел да избегнат бъдещи кавги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР