Съобщава се, че основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е получил

...
Съобщава се, че основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е получил
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд получил близо $1 милиард преди срива на FTX

Съобщава се, че създателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е получил близо $1 милиард под формата на заплащания в брой през месеците, предшестващи банкрута на борсата за криптовалути.

Според последните правосъдни документи Банкман-Фрийд е почнал парични заплащания от FTX още през януари 2022 година, като са траяли до октомври същата година, единствено месец преди банкрута на борсата.

Тези правни документи също по този начин разкриват, че някогашният основен изпълнителен шеф на FTX е получил обилни парични заплащания, възлизащи на $200 милиона в два обособени случая. Като цяло Банкман-Фрийд е натрупал над $905 милиона от FTX в границите на девет месеца.

Понастоящем Банкман-Фрийд чака правосъден развой, като са му повдигнати обвинявания, свързани с машинация на вложители и неприятно ръководство на милиарди долари в средства на клиенти, което е асъдействало за банкрута на FTX. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на десетки години затвор.

Струва си да се означи, че Банкман-Фрийд не е единственият някогашен началник, който се е възползвал от средствата на към този момент несъществуващата империя FTX.

Съдебните документи разкриват, че FTX е отпуснала $2.513 милиона за закупуване на яхта за Сам Трабуко, някогашен съизпълнителен шеф на комерсиалното поделение на FTX – Alameda Research. Тази транзакция е осъществена по-малко от половин година преди напускането на Трабуко от компанията.

По същия метод Каролин Елисън, някогашен съизпълнителен шеф на Alameda, получи $3.5 милиона в парични заплащания през септември 2022 година

Други някогашни ръководители на FTX, в това число Гари Уанг, Райън Саламе, Нишад Синг и Джонатан Чийзман, също съгласно известията са получили многомилионни парични заплащания от към този момент банкрутиралата борса за криптовалути.

Съдебните документи може да свалите от посочения линк: Кликнете тук

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР