Сънят е здраве. Смущенията му могат да отключат редица психически

...
Сънят е здраве. Смущенията му могат да отключат редица психически
Коментари Харесай

8 изпитани съвета за пълноценен сън

Сънят е здраве. Смущенията му могат да отключат редица душевен и физически проблеми. Неслучайно хората, които дават нощни наряди, се преориентират от един миг към друга специалност или се пенсионират по-рано. Дори продължителността на съня не е толкоз значима, колкото качеството му.

Ето някои изпитани препоръки за пълностоен сън:

1. Недейте да лежите денем.

Ако прекалявате с лежането денем, организмът ви ще се обърка, че си е взел част от почивката и през нощта има заплаха да се въртите в леглото. Затова експертите поучават четенето на книги, ученето и други действия да се организират отвън леглото. Освен това в случай че прекарваме прекомерно доста време в леглото, мозъкът ни ще престане да го асоциира със съня и заспиването ще се трансформира в същинско предизвикателство.

2. Не заспивайте на гладен корем.

Както не е добре да преяждате, по този начин не е потребно да си лягате и с празен корем. Ако прекомерно сте решени да не се храните след 18 ч., помислете за някакво леко ядене или даже единствено чаша топло мляко.

3. Работете в светли пространства.

Важно е денем да влиза задоволително светлина в помещението, където се намирате, с цел да може мозъкът да направи ясно разграничаване, когато настъпи нощта, с цел да се приготви за отмора.

4. Избягвайте претоплянето.

Много по-качествен е сънят в по-студено, в сравнение с в прекомерно топло помещение. Ако се завиете през глава с две одеяла, евентуално ще се унесете бързо, само че и също толкоз бързо ще се разсъните претоплени. Най-добрата температура за сън е сред 15 и 19 градуса

5. Запушеният нос е зложелател номер едно на съня.

Трудно се спи със запушен нос. И защото спрейовете ни обезпечават къса отбрана, можете да опитате с инхалации директно преди лягане или спреят за нос да ви е подръка на нощното шкафче.

6. Не спете по стомах.

Ако имате табиет да спите по стомах, това съвсем несъмнено ви подсигурява неприятен сън, тъй като напрягате гърба и мускулите на врата. Опитайте са да спите встрани или по тил.

7. По-добре да спите настрана, в сравнение с да будувате дружно.

Ако имате сътрудник, който смущава съня ви по някаква причина – хъркане, мърдане в леглото или каквото и да е друго, помислете дали не е по-добре да спите в обособени стаи, в сравнение с взаимно да си пречите и да сте недоспали.

8. Без мобилни телефони.

Мобилните телефони в никакъв случай не са добра концепция в спалнята. Светлината от екрана единствено възбужда мозъка ви и не му дава опция да се отпусне. Освен това имаме навика непрекъснато да цъкаме да ревизираме часа, което в допълнение основава напрежение, в случай че би трябвало да ставаме рано на идната заран.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР