Сънят е важна част от живота ни не просто защото

...
Сънят е важна част от живота ни не просто защото
Коментари Харесай

Как да спрем да бъдем нощни птици

Сънят е значима част от живота ни не просто тъй като прекарваме огромна част от него спейки. Той оказва съществено въздействие върху всекидневието и здравословното ни положение и незадоволителното количество сън е способно тотално да ни изкара отвън релси.

Условно можем да разделим хората на два вида. Едните осъзнават потребността от режим, лягат си в точния момент всяка вечер, в един и същи час, а на сутринта се разсънват отпочинали и подготвени за провокациите на новия ден.

При другите пък границата сред деня и нощта е съществено размита. Лягането се случва, когато се случи, а дребните часове на нощта (които са най-важни за съня) се прекарват в разнообразни занимания. И сутрините са в действителност тежки. Особено в случай че работим от 9 до 5.
 Снимка 428303

Ако спадаме към втората група, само че сме осъзнали избора си като погрешен, то евентуално желаеме час по-скоро да станем почитатели на верния режим.

И това се оказва, че не е толкоз комплицирана задача. Учени от Англия и Австралия са открили, че ни трябват 3-4 седмици, с цел да променим навиците си на сън .

А ето и стъпките, които да извървим към тази смяна. Тези рекомендации са отправени към участниците в научното проучване, които са декларирали, че си лягат към 2-3 измежду нощ и не се разсънват преди 10.
 Снимка 428305

Да се разсънваме два-три часа по-рано от нормалното и да взимаме оптималната доза утринна светлина. Да закусваме допустимо най-скоро след събуждането Да упражняваме единствено заран Да обядваме едновременно всеки ден Да не ядем нищо след 19 часа Да не пием кафе след 15 часа Да не подремваме следобяд Да си лягаме два-три часа по-рано от нормалното Да не изпозлваме електронни устройства и да си осигурим оптималната мрачевина в стаята за сън Да си лягаме и да ставаме едновременно всеки ден
Първоначално тези промени могат да се окажат стресиращи за организма, само че след единствено три седмици воля и неизменност резултатите са на разположение. Доброволците получават същото количество сън, само че имат доста по-ниски равнища на стрес, унесеност и меланхолия , написа BBC.
 Какво значат най-популярните сънища
Какво значат най-популярните сънища

Кратък психически съновник

Реакциите им са усъвършенствани, както и представянето на работното място. В дълготраен проект, смяната на дневния цикъл води до възстановяване на цялостното физическо и психическо положение на човек. Затова всеки ден е добър ден да стартираме да съблюдаваме гореописаните правила.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР