Санкционираният за корупция по закона Магнитски депутат от ДПС Делян

...
Санкционираният за корупция по закона Магнитски депутат от ДПС Делян
Коментари Харесай

Пеевски се кандидатира за председател на ДПС. Доган го нарече феномен в българската политика

Санкционираният за корупция по закона " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски сподели в петък, че ще се кандидатира за ръководител на Движението.

Новината идва, откакто преди месец на парламентарната група на партията дружно с Мустафа Карадайъ . По-късно на придвижването, а краткотрайно неговата функционалност се извършва от почетния ръководител Ахмед Доган.

По думите на Пеевски на 24 февруари ще се състои Националната конференция на Движение за права и свободи. Именно тогава се чака да се състои изборът на нов ръководител. " Ще бъде безусловно либерален, транспарантен избор на ръководител на Движение за права и свободи ", сподели Пеевски след съвещание на Централния съвет на партията в петък.

По-рано същия ден от пресцентъра на Движение за права и свободи разпространиха позиция на Доган, в която той дефинира Пеевски като " феномен в българската политика през последните 5-6 месеца ".

Преди началото на съвещанието Карадайъ също разгласява свое мнение, в което споделя, че е подал оставка в този миг, с цел да е ясно, че няма да се кандидатира и с цел да има задоволително време за подготовка на възможните претенденти за ръководител на партията.

Събитията в управлението на Движение за права и свободи идват на фона на забележителна на Пеевски през последните месеци. През годините той съвсем не се появяваше на съвещания в Народното събрание и отхвърляше да дава отговор на журналистически въпроси. Общуването му с медиите се ограничаваше до разпращане на писмени изказвания.

През 2013 година изборът му за ръководител на ДАНС провокира няколкомесечни митинги против тогавашното държавно управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи с министър председател Пламен Орешарски . Тогава депутатът притежаваше медийна група и името му беше обвързвано с редица. По тях прокуратурата по този начин и не му повдигна обвинявания, само че твърди, че неведнъж го е проверявала.

Пеевски е измежду тримата българи, на които за " присъединяване в сериозна корупция " по световния закон " Магнитски ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР