Скандал и ритници на снощния протест срещу организацията на движение

...
Скандал и ритници на снощния протест срещу организацията на движение
Коментари Харесай

Протестиращи и тийнейджъри се сбиха в София

Скандал и ритници на снощния митинг против организацията на придвижване в центъра на София. Кадри, снимани от „ People of Sofia “, демонстрират по какъв начин мъж рита младеж. Ситуацията се е случила на ул. „ Граф Игнатиев “ към 19:40 часа в понеделник. Към края на митинга става скандал сред двама младежи - на 15 и 16 години, и част от протестиращите.

На кадрите се вижда по какъв начин мъж с чадър рита един от младежите, до момента в който той е с тил към него. След това хората ги разтървават. Но все пак двете страни съумяват да си разменят юмруци. Част от очевидците споделят, че абсурдът почнал след обиди от страна на младежите. Другата версия - децата попитали за какво протестиращите блокират придвижването, съобщи БТВ.

Какви са аргументите за експанзията и какво последва?

Мъж рита дете в тил. Част от хората се пробват да потушат абсурда. Ритниците и юмруците са и от страна на младежа, и от страна на мъжа.  

„ Един човек хукна към тях, почна да се разправя. След него и другите. Един го удари с ритник едното момче, то опита да се отбрани “. Това изясни Вихрен Георгиев, който съумял да снима обстановката. Той описа, че момчетата чакали градски превоз, само че поради блокадата не можели да минат нито тролеи, нито трамваи.

Скандалът почнал откакто единият младеж направил забележка на протестираща жена с афиш против тапи, че тя самата прави такова. След това протестиращите викнали служителите на реда. Вихрен споделя, че те избутали момчето. 

„ Бях засегнат и отидох при служителите на реда. Докато им върших забележка, пристигнаха протестиращи към мен - струпаха се. Имаше един доста нахален, целият миришеше на алкохол. Почна да крещи: „ Гледай си работата “, добави той.

На други фрагменти се вижда различен мъж - с алено яке, хванал за ръката един от младежите. По негови думи опитал да спре разправията.

„ Единият от младежите замахна с ръка към мен. Хванах го и му споделих да си върви по пътя. Младежите са пристигнали, предизвикали са. Казали са: „ Какво вършиме тук, дъртаци. “ Бутнали са 70-годишен човек “, изясни протестиращият Васил Казаков. 

Според тази версия тогава мъжът с чадъра си изпуснал нервите.

„ Сега всички на митинга осъждат дейностите му и към този момент ще следятза провокации - и от двете страни “, добави Васил. „ 99% от хората, които протестираме, желаеме да изразим гражданската си позиция и сме срещу споровете “, посочи още той.

В полицията няма сигнал за експанзия. Според екипите на място е имало спор сред младежи и протестиращи. Полицаите предизвестили децата да не се разправят и да се отдръпват.

Недоволството в центъра на София, продължава и довечера. И през днешния ден хората блокираха придвижването по булевардите „ Васил Левски “ и „ Патриарх Евтимий “ с гледище за връщане на остарялата организация.

Категорични са, че всяка вечер ще блокират, до момента в който не бъдат чути. Полиция контролира трафика.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР