Санкционираният по закона Магнитски председател на ПГ на ДПС Делян

...
Санкционираният по закона Магнитски председател на ПГ на ДПС Делян
Коментари Харесай

Пеевски нападна Радев след негов коментар за ниското доверие в парламента

Санкционираният по закона " Магнитски " ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски се засилва да насочва нови обвинявания и препоръки - този път обаче към президента Румен Радев.

В изказване, оповестено от пресцентъра на Движение за права и свободи, Пеевски подлага на критика президента, че " се пробва да обърка евроатлантическата посока на България, като слага под подозрение легитимността на Народното събрание ".

Депутатът засяга изявление на Радев пред публицисти от по-рано денем. Президентът изрази терзания, че Народното събрание " протяга ръка към Конституцията ", макар че е с " рекордно ниско публично доверие ". Той евентуално цитира скорошни, които демонстрираха сходна наклонност.

" Мисля, че това не е обикновено. Парламентът има сериозно значими въпроси, върху които би трябвало да се съредоточи. Основният закон се употребява за заслон за нуждата от [съществуването на] тази коалиция ", сподели Радев.

Поводът за критиктие му са признатите на първо четене промени в Конституцията, които се чака да бъдат дефинитивно утвърдени до края на годината.

Пеевски обаче пази изменени, импортирани от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, като споделя, че те ще сложат завършек на " неприличен епизод от политическата ни история ".

" Нещата, в действителност, са елементарни - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни държавни управления, довели до геополитически съмнения и икономическа и обществена неустойчивост ", споделя депутатът.

В позицията си глобеният за корупция депутат за следващ път акцентира, че България се нуждае от " политическа непоклатимост, с ясна евроатлантическа принадлежност ", а не да потегля " на изток, към Москва ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР