Санкциите срещу държавите са прътът в колелата, който спира и

...
Санкциите срещу държавите са прътът в колелата, който спира и
Коментари Харесай

Борисов се опълчи на САЩ от Брюксел! Ето какво каза

Санкциите против страните са прътът в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса и страните, където има такива. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “, съобщи aгенция „ Фокус “.

„ В Брюксел на срещата на върха Европейски Съюз – Азия, бяха обрисувани големите благоприятни условия, които има нашия пазар във всяко едно отношение. В същото време сме в изискванията на наказания от Съединени американски щати към Китай, към Русия, от Европейски Съюз към Русия. И на вчерашната среща в Брюксел наред с оптимизма, имаше и доста скептицизъм, тъй като в случай че приемем, че свободният пазар, конкурентоспособността са движещите сили за един сполучлив бизнес и съдействие, глобите са тъкмо пръта в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса и страните където има такива “, сподели Борисов.

По думите му излизането на Съединени американски щати от съглашението за климатичните промени също не е еднопосочен акт и за жалост природата всеки ден ни припомня, че измененията в климата са факт. „ Това, което през днешния ден е в Испания, наводнения, суши, трусове, цунамита и това е също една причина за миграционната вълна, която върви в света. Така че светът като цяло би трябвало да постави големи старания. Новата ера – цифровизацията, която върви във всички направления, във всички области и сфери, води след себе си нуждата от съответната киберзащита, битка против киберпрестъпленията ", сподели министър председателят.

Той изясни, че два дни е бил с китайския министър председател в Брюксел.

„ Така ни бяха сложили, че с канцлера Меркел, него и аз бяхме в една група. Имахме опция по всички тези тематики да си спомним и това, което в София на срещата правихме. Той остана на среща с краля на Белгия и от негово име помоли да ви поздравя на днешния конгрес на локалните управляващи “, добави още Борисов

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР