Санкциите на Европейския съюз срещу Русия нямат за цел смяна

...
Санкциите на Европейския съюз срещу Русия нямат за цел смяна
Коментари Харесай

Борел: Санкциите на ЕС срещу Русия целят да подобрят преговорните позиции на украинците



Санкциите на Европейския съюз против Русия нямат за цел промяна на режима в Москва, а да се подобрят преговорните позиции на украинците. Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел след следващото изключително съвещание на Съвета на блока по външни работи.

Министрите изрично упорстват за основаването на филантропичен кулоар към Украйна, по който Международният червен кръст да помогне на нуждаещите се.

" Санкциите бяха провокирани от войната. Целта е да се отслаби съветската стопанска система, тъй че да почувства последствията и да укрепи позициите на украинците при договарянията ", сподели Борел. Той напомни известията от няколко дни,  че Русия не е в положение да изплати лихвите по няколко дълга към непознатите вложители в размер от 29 милиарда $. " Това е съществено следствие за по-малко от три дни ", акцентира той.

" Правим каквото можем и явно можем доста. Но в случай че някой чака, че финансовите наказания ще спрат войната на следващия ден, той не знае какво приказва. За страдание не сме в положение да спрем войната на следващия ден, само че можем да отслабим съветската стопанска система и то много. Явно това ще отнеме време. Но е явно, че това отслабва Русия, изолира я, а интернационалната изолираност и икономическото намаляване имат последици, които обаче, за жалост, не са непосредствени ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР