Санкции ще има и за потребителите, които не спазват тези

...
Санкции ще има и за потребителите, които не спазват тези
Коментари Харесай

Започват хайки и жестоки санкции за нарушители на мерките в супермаркетите и магазините

Санкции ще има и за потребителите, които не съблюдават тези ограничения. В този развой, с изключение на, че са включени Министерство на вътрешните работи, РЗИ, пожарната, аз ще включа и комисията за отбрана на потребителите. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов на ексклузивен брифинг.
По предписание на премиера са извършени диалози с веригите за хранителни и нехранителни артикули. Постигнат е консенсус за съблюдаване на карантинните ограничения, с цел да се пази стопанската система посредством бранене здравето на хората. Някои вериги са назначили повече защита и са удължили работното си време, сподели министър Борисов.

Поискано е подпомагане от министър Терзийски Министерство на вътрешните работи да подкрепя за реда и елиминиране на опашките. Тези задължения вечи са поети. Търговските вериги са се заели, в случай че имат дефицит на фрагменти, да търсят помощ от министерството на Деница Сачева.

Веригите чакат да има наказания за потребителите които не съблюдават ограниченията. Министерство на вътрешните работи, РЗИ, пожарната и Комисията за отбрана на потребителите ще се включат с работа на терен и ще подават сигнали към РЗИ. Ще има бърза писта за имунизиране на хората на първа линия.
От своя страна доцент Кунчев уточни, че наблюдавайки обстановката в страната има 3 институции, които още през цялото време започнаха да съблюдават доста съществено ограниченията. Това са хотелите, учебните заведения и огромните магазини. Другите откриха малки врати в закона, незабавно се проведоха и в интернет и се сътвориха неща като частни празненства. Българинът е цар във връзка с отбягване на ограниченията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР