Сънди таймс публикува днес на първата си страница днес разкритие,

...
Сънди таймс публикува днес на първата си страница днес разкритие,
Коментари Харесай

КАРИБИГЕЙТ: Съветник на британската премиерка разследван за подкуп в Пуерто Рико

" Сънди таймс " разгласява през днешния ден на първата си страница през днешния ден разобличаване, че върховен консултант на премиера Лиз Тръс, е бил разпитван от сътрудници на ФБР за хипотетичен скрит план за рушвет на американски политик и интервенция в американските избори.

Става дума за Марк Фулбрук, старши консултант и началник-щаба на Даунинг стрийт, с директна роля в определянето на държавната тактика.

Фулбрук управлява лидерската акция на Тръс и е съветвал непознати държавни управления и министър председатели, в това число Борис Джонсън, Маргарет Тачър и сър Джон Мейджър.

Вестникът написа, че в този момент оказва се, че Фулбрук евентуално е взел участие в интрига, за подкопаване на демокрацията на Пуерто Рико – самоуправляващ се остров в Карибско море, само че под американска администрация.

Разследването на ФБР е за хипотетичен рушвет от страна на Хулио Херера Велутини, който е интернационален банкер и спонсор на английската Консервативна партия, основан в лондонския квартал Мейфеър. Твърди се, че Велутини е заречен на губернатора на Пуерто Рико Уанда Васкес Гарсед 300 000 $ за предизборната ѝ акция през 2020 година при изискване, че тя уволни ръководителя на финансовия регулатор на острова. 

Разследват се съмнителни преводи в банката на Велутини – Bancredito. Разследва се и ролята на Марк Фулбрук като възможен медиатор в цялата тази интервенция. Миналия месец американското министерство на правораздаването е обвинило Васкес Гарсед и Велутини за закононарушения, наказуеми с до 20 години затвор, отбелязва " Сънди таймс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР