Санди Хейзлип и Ели Емби все още живеят пълноценен живот

...
Санди Хейзлип и Ели Емби все още живеят пълноценен живот
Коментари Харесай

81-годишни приятелки тръгнаха на околосветско пътешествие за 80 дни и посетиха всички континенти

Санди Хейзлип и Ели Емби към момента живеят пълностоен живот в деветото си десетилетие. 81-годишните другари от Тексас потеглят на околосветско странствуване и посещават всичките седем континента за 80 дни.

Само за два месеца и половина те прекосяват 18 страни.

Тяхното премеждие започва на 11 януари от Далас. Те сами са възнамерявали цялото пътешестване, а някои от местата, които са посетили до момента, са Бали, Япония, Антарктика, Непал, Индия, Египет, Занзибар, Италия, Австралия, Чили и Аржентина.

Двете приятелки са определили няколко правила за пътуването: не пътуват в първа класа, отсядат в дребни хотели, взимат единствено една дребна чанта със себе си, употребяват публичен превоз и не наемат туристически сътрудници.

Първоначалният проект на Санди и Ели бил да стартират пътуването предходната година, само че пандемията им попречила да го осъществят. Така „ Около света за 80 дни на 80 година “ се трансформирало в „ Около света за 80 дни на 81 година “.

Ели и Санди посвещават своите завършения на съпрузите си. „ Както постоянно, ние посвещаваме всичко, което вършим, на любовта на живота ни, Дон и Кели. Благодарим ви, че ни подкрепяте. Липсвате ни и желаеме да се присъедините към нас в нашето премеждие “ – пишат те в блога си.

На Емби не ѝ е мъчно да пътува, защото е привикнала. Работила е като документален фотограф и до момента е обиколила 107 страни. Нейни фотоси са представяни в доста списания и изложения. Всъщност двете дами се срещнали на пътешестване до Замбия и незабавно си паснали.

Вижте фрагменти от тяхното премеждие в галерията:
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР