San Diego Open, втори кръгИга Швьонтек – Кинуен Женг 6-4,

...
San Diego Open, втори кръгИга Швьонтек – Кинуен Женг 6-4,
Коментари Харесай

Швьонтек имаше нужда от три сета за победа №61 през годината


San Diego Open, втори кръг
Ига Швьонтек – Кинуен Женг 6-4, 4-6, 6-1


Ига Швьонтек трябваше за повторно през годината да изиграе три сета против Кинуен Женг, с цел да стигне до нова победа над 20-годишната китайка. След 6-4, 4-6, 6-1 в Сан Диего полякинята доближи до 12-ия си четвъртфинал през сезона.

В първия си мач след финала в Острава Швьонтек съумя да се оправи с дъждовните условия и с мощта на съперничката си, с цел да стигне до своята победа №61 за сезона. В петък следва мач против победителката от дуела сред Коко Гоф и Бианка Андрееску.

„ Кинуен има друг игрови жанр, тъй като играе топспин на форхенда си и топката лети доста високо. Така че през днешния ден трябваше да се приспособявам към това. Като цяло първите мачове на всеки шампионат са по тази причина да се приспособиш към изискванията, които имаме тук. “

Двубоят стартира по-късно поради дъжда, а Швьонтек завоюва първия сет с отлична игра от главната линия. Тя избави единствения брейкбол на съперничката си в сета, след което проби при 4-4 и нямаше проблеми на сервис гейм по-късно.

Във втората част още веднъж деветият гейм бе основен. В него Женг отрази пет шанса за пробив на международната №1, с цел да поведе с 5-4, а в идващия гейм реализира единствения си пробив в мача.

Ситуацията изглеждаше още по-добра за китайката на старта на решителния сет, когато тя имаше брейкбол за 1-0. Швьонтек се измъкна с втория си ас в мача, а малко по-късно на собствен ред проби за 2-1. Този гейм даде начало на серията му от пет следващи гейма до края на дуела.

Това бе 14-а победа от 18 трисетови дуела за полякинята през сезона, както и 21-и триумф на американска територия, където тя завоюва купите в Индиън Уелс, Маями и на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР