Samsung започна разработването на ново смарт-устройство във вид на пръстен,

...
Samsung започна разработването на ново смарт-устройство във вид на пръстен,
Коментари Харесай

Samsung започна да разработва умния пръстен Galaxy Ring

Samsung стартира създаването на ново смарт-устройство във тип на пръстен, който носи наименованието Galaxy Ring, заяви южнокорейското издание Elec.

Според източници на медията, джаджата ще употребява печатните платки на японската компания Meiko. Върху тях ще се намират и останалите съставни елементи на устройството.

Както подсказва името Galaxy Ring, джаджата е предопределена за носене на пръста. Устройството е оборудвано със датчици за събиране на информация за здравето на притежателя за по-нататъшно изпращане на тази информация към смарт телефона.

Подобно решение предлага финландската компания Oura, която пусна смарт-пръстен с разнообразни датчици, батерия и поддръжка на Bluetooth. Смарт-джаджите на компанията тежат от 4 до 6 g и работят с едно зареждане една седмица.

Въпреки стартирането на създаването Galaxy Ring, сега остава незнайно по кое време устройството ще бъде пуснато в продажба.

Тъй като смарт-пръстените са по-плътно свързани с тялото на потребителя, в сравнение с смарт-часовниците, те могат да обезпечат по-точни измервания.

Samsung към този момент пусна няколко генерации умни-часовници Galaxy Watch, а на 26 юли би трябвало да бъде обявена последната итерация на джаджата — Galaxy Watch 6. Производителят показва, че устройството може да прави мониторинг на сърдечната активност, равнищата на О2 в кръвта, температурата на кожата, съотношението мазнини, кости, вода и мускули. Galaxy Watch 6 може също да записва ЕКГ (електрокардиограма).

През пролетта на тази година Samsung отвори достъпа до температурния датчик на Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro. Опцията разрешава на притежателите на джаджата да наблюдават менструалния цикъл посредством премерване на вътрешната телесна температура. Вероятно компанията ще внедри описаните функционалности и в Galaxy Ring.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР