Samsung обяви, че съвместно с ARM разработва най-напредничави технологии за

...
Samsung обяви, че съвместно с ARM разработва най-напредничави технологии за
Коментари Харесай

Samsung и ARM си партнират в създаването на мощни 7 nm процесори за смартфони

Samsung разгласи, че взаимно с ARM създава най-напредничави технологии за производството на процесори посредством 7 и 5 нанометров софтуерен FinFET развой. Това дава опция на южнокорейската корпорация да създава нов вид процесори с показаните наскоро Cortex-A76 ядра.
Преди няколко седмици английската корпорация съобщи, че продуктивността на чиповете с новите ядра ще бъде толкоз висока, че ще се изравни с продуктивността на процесорите, употребявани през днешния ден в преносимите компютри. Ако това не е някакъв маркетингов ход, то напълно скоро можем да станем очевидци на смарт телефони с мощ на преносими компютри.



Новите процесори с Cortex-A76 ядра, създадени посредством 7 нанометров софтуерен развой, ще имат тактова периодичност над 3 GHz. Според информация на ARM, новите ядра са с 35% по-производителни от своите прародители и с 40% по-икономични. Тоест, тези чипове ще бъдат доста по-бързи, само че това няма да се отрази на времето на самостоятелна работа.

Samsung сподели още, че има намерение да стартира производството на новите процесори още в края на тази година. Голяма е вероятността новите чипове да получи флагманският Galaxy S10.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР