Samsung Electronics планира да разработи своя собствена AI-услуга за търсене

...
Samsung Electronics планира да разработи своя собствена AI-услуга за търсене
Коментари Харесай

Samsung ще разработи собствен ИИ, за да не използват неговите служители ChatGPT

Samsung Electronics възнамерява да създаде своя лична AI-услуга за търсене на данни, превод на документи и текстообработка, която ще се появи по-късно тази година. Както знаете, компанията забрани на чиновниците да употребяват ChatGPT заради риск от приключване на основна софтуерна информация.

Подразделението Device Solutions (DS), което управлява полупроводниковия бизнес на компанията, възнамерява да показа собствен личен огромен езиков модел (LLM), който се чака да бъде на по-високо равнище от GPT-3.5. От компанията споделят, че потреблението на генеративен ИИ ще докара до нововъведения в работата. Сега компанията се стреми да внедри управляем ИИ в следени от Samsung организации. Подразделението Samsung Electronics DS възнамерява да показа базови услуги през декември тази година, а през февруари идната година ще се появят професионални услуги за търсене, основани на масив от корпоративни познания.

Благодарение на подхванатите ограничения компанията ще може да усъвършенства доставките и разноските, да търси профилирани познания за процесите, дизайна и производството. Технологията ще разреши обобщаване на индустриалните и софтуерни данни, превод, основаване на документи, транскрибиране и сформиране на резюмета от срещи, анализиране на пазарни и корпоративни данни, генериране и оценка на програмен код и класифициране на противоположната връзка с клиентите.

Новите ограничения са в отговор на огромното търсене на генеративни AI-системи като ChatGPT. Въпреки очевидните изгоди от потреблението им, използването на странични принадлежности може да докара до приключване на поверителна информация. Тъй като потреблението на ChatGPT в компанията е лимитирано, се възнамерява да се внедри лична версия, предопределена за чиновниците.

Според The ​​Korea Times, подразделението DS е лимитирало количеството текст, който може да бъде качен в ChatGPT. Това се дължи на обстоятелството, че някои чиновници са качили в системата бизнес-кореспонденция или вътрешен първоначален код, информация за което се появи през март. В отдела Device Experience (DX), отговарящ за домакинските уреди и смарт телефоните, потреблението на непряк генеративен AI на корпоративни компютри е изцяло неразрешено от месец май. DX също работи върху свое лично решение за преводи, резюмета на документи и помощ при създаването на програмен продукт, макар че към момента не са оповестени съответни проекти.

Според други източници, след „ приключването “ на корпоративна информация в ChatGPT, Samsung Electronics изцяло е забранил потреблението на ChatGPT и сходни услуги на всевъзможни устройства, свързани към корпоративната мрежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР