Самолетоносачът Джералд Форд, един от най-големите в света, и придружаващата

...
Самолетоносачът Джералд Форд, един от най-големите в света, и придружаващата
Коментари Харесай

САЩ изпратиха най-големия си самолетоносач в помощ на Израел

Самолетоносачът " Джералд Форд ", един от най-големите в света, и съпътстващата го ударна група от военни кораби е на път към източното Средиземноморие, с цел да бъдат подготвени да окажат помощ на Израел.

Американският самолетоносач " Джералд Форд " с неговите почти 5000 моряци и десетки бойни самолети и хеликоптери на палубата ще бъдат придружавани от крайцери и разрушители като проява на мощ, която има за цел да бъде подготвена да реагира на всичко - от вероятно секване на достъпа на " Хамас " до спомагателни оръжия до осъществяване на наблюдаване.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че групата военни кораби включва крайцер, въоръжен с управляеми ракети, както и четири разрушителя. Започнала е доставка и на муниции за израелските военни.

В региона ще бъде повишен броя на самолетите F-35, F-15, F-16 и A-10 на американските военновъздушни сили, сподели още Лойд Остин.

Междувременно американският президент Джо Байдън е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, в който е заречен своята " цялостна поддръжка ", се споделя в известие на Белия Дом.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР